Huren bij Br(ik

Br(ik verhuurt een 400-tal studentenkamers, studio’s en flats in eigen beheer. Br(ik is er huisbaas en regelt alle contacten met de studenten, van het afsluiten van het huurcontract tot het dagelijks onderhoud van de gebouwen.

Navigeer snel naar :

Welke huurmogelijkheden biedt Br(ik?
Waarom Br(ik?
Waar kan ik huren?

Welke huurmogelijkheden biedt Br(ik?

Long stay

Br(ik verhuurt studentenkamers voor een periode van 12 maanden. De studentenkamers van Br(ik worden voorbehouden voor studenten van de partnerinstellingen:Vrije Universiteit BrusselErasmushogeschoolOdiseeLUCA – School of Arts,  en de campussen van KU Leuven in Brussel. Alle kamers liggen in het centrum van Brussel, verspreid over 25 panden, met een vlotte verbinding naar de campussen.

De studentenkamers die Br(ik verhuurt, worden verdeeld in 4 types:

  • Kamer – Standaard studentenkamer: keuken, douche en toilet worden gedeeld met kotgenoten.
  • Kamer (unit) – Standaard studentenkamer: de gemeenschappelijke faciliteiten worden door 2 of 3 studenten gedeeld.
  • Kamer plus  – Studentenkamer met eigen douche; keuken en toilet worden gedeeld met kotgenoten.
  • Studio – Studentenkamer met eigen douche en kitchenette; toilet wordt gedeeld met kotgenoten (tenzij anders vermeld).

Short & mid-term stay

Studenten die voor maximaal één semester in Brussel verblijven kunnen terecht in het internationaal studentenhuis Van Orley. De kamers worden voorbehouden voor studenten die deelnemen aan een uitwisselingsprogramma met één van de partnerinstellingen.

De studentenkamers worden verhuurd aan één of twee studenten. Elke kamer heeft een eigen badkamer met douche en toilet, en er wordt gekookt in een gemeenschappelijk keuken.

Flats voor jong afgestudeerden

Wil je na je studies in Brussel blijven? Zoek je een fijne maar betaalbare plek om aan het ‘echte’ leven te beginnen?
Br(ik verhuurt speciaal voor afgestudeerden van de partnerinstellingen een aantal Flats voor Jong Afgestudeerden (FJA). Afgestudeerden die in Brussel willen blijven wonen en werken – bij voorkeur in een knelpuntberoep – kunnen hiervoor in aanmerking komen.

Br(ik heeft twee appartementen waar gastdocenten en buitenlandse onderzoekers voor een kortere periode kunnen verblijven. De appartementen bevinden zich in het centrum van Brussel en zijn volledig ingericht.

Waarom Br(ik?

Klusjesdienst

Onze klusjesdienst staat altijd paraat! Kleine problemen of dringende zaken lossen ze voor je op. Een lekkende kraan, een electriciteitspanne of (vals) alarm? Het Br(ik-klus-team is klaar voor een snelle interventie!

Poetsdienst

Een proper gebouw en een goede hygiëne? Dat wil iedereen toch! Daarom zijn alle huurders samen verantwoordelijk om het hele gebouw netjs te houden. Daar bovenop stuurt Br(ik minstens twee keer per maand een poetsteam dat de gemeenschappelijke delen opfrist.

Permanentie

Buiten de kantooruren, tijdens het weekend en op feestdagen kunnen huurders van Br(ik contact opnemen met de permanentiedienst. 

Storingen melden

Voor iedere (technische) storing op kot, neem je best zo snel mogelijk contact op met Br(ik:

  • via mail
  • via telefoon op 02 211 05 40

Vermeld steeds je naam en kamernummer, en probeer zo goed mogelijk te omschrijven welke storing zich voordoet. Zo kan de interventie zo efficiënt mogelijk ingepland worden.

Kotverantwoordelijken

In elk studentenhuis van Br(ik wordt een kotverantwoordelijke gekozen. Hij of zij vormt een direct aanspreekpunt voor Br(ik en helpt mee om het kotleven vlot te laten verlopen.

Een kot met sociaal engagement. Project Oasis is een solidair woonproject in Jette. 6 studenten engageren zich op het samenleven binnen het gebouw te versterken.

Waar kan ik huren?

De koten van Br(ik bevinden zich vooral in het centrum. Hier vind je een overzicht van al onze panden.

Op kot