#Drink

Zes tweedehands toppers!

Goedkoop shoppen en toch hip voor de dag kopen? Sinds de revival van all things retro en vintage, lukt dat met gemak. Zes tweedehands winkels waar je zeker je gading vindt.

Dit BrikList-artikel werd geschreven door Chloë Vanmarsenille

THINK TWICE

Twee keer nadenken voor je iets doet is nooit een slecht plan, maar om bij deze winkel eens langs te gaan, hoef je écht geen twee keer na te denken! Je vindt er tweedehands kleren aan schappelijke prijzen. Éen keer per maand kan je er gouden zaakjes doen: dan vliegt alles de deur uit aan 1 euro!

Website Adres

FOXHOLE

Wil je celebs spotten? Dan moet je zeker eens langsgaan bij Foxhole. Het is een publiek geheim dat Max Colombie van Oscar en the Wolf hier zijn opvallende podiumoutfits komt scoren. Klein maar fijn is een goede omschrijving voor deze sfeervolle winkel. De focus ligt op de 60’s, 70’s en 80’s. Verwacht je dus aan heerlijk baggy truien, Dr. Martens all over the place en enorme brillen met gekleurde glazen.

Website Adres

GABRIELE VINTAGE

Audrey Hepburn zou meteen jaloers worden bij het zien van dit pastelkleurig vintageparadijs. Voor alles wat te maken heeft met de jaren ‘20, ‘30, ‘40 en ‘50 moet je hier zijn. De meest uiteenlopende hoeden, dassen, bontjasjes en jurkjes vind je bij Gabriele, die zelf ook bijdraagt aan de authentieke charme van de winkel. Ga zeker de sfeer eens opsnuiven!

Website Adres

DOCKS CAVIAR

Een fenomenale winkel, overgewaaid uit Bordeaux. Het gevoel dat je krijgt wanneer je deze winkel binnenkomt, schept meteen de sfeer: luide muziek, Amerikaanse inrichting en véél jassen. Toch zijn de prijzen zeer studentikoos. Laat het stoere decor je dus niet afschrikken.

Website Adres

BRIK LIST TIP: BRUSSELS VINTAGE MARKET

Wil je jezelf echt eens onderdompelen in de vintagewereld? Dan moét je naar de Brussels Vintage Market! Het maakt niet uit wát je zoekt, op dit maandelijks event vind je alles wat je wilt en veel meer. Ook handig: je betaalt hier niet per kledingstuk, maar per kilo. Dankzij de dj’s en hun vinylplaten, zal je ongetwijfeld een 10 geven voor sfeer en gezelligheid. Elke eerste zondag van de maand in de Sint-Gorikshallen!

Website Adres

EPISODE

Zonder enige twijfel the real deal als het op vintage aankomt. In deze gezellige hotspot vind je echt álles. Basketbaltruitjes, jerseys, bontjassen, tassen, laarzen en sneakers in alle soorten en maten … Heb je eens veel tijd? Hou dan zeker halt bij dit vintageparadijs.

Website Adres

Ontdek meer BRIK LIST Tips