#Eat

Zes brunchplekken voor luie weekends

Eens blijven plakken in de stad tijdens het weekend na een feestje in de Fuse
of een uit de hand gelopen verjaardag? Vaak is een stevige brunch dé remedie om
komaf te maken met een hardnekkige kater. We helpen je alvast op weg met deze acht tips.

Dit BrikListartikel werd geschreven door Sara Leemans

PECK 47

Dé hotspot van het centrum. Daarom is het er vaak even aanschuiven, maar de eitjes en kleurrijke sapjes maken al snel veel goed. Blijf hier gerust zitten voor het avondeten. Voor een ontbijt kan je hier tijdens de week terecht vanaf 7u ’s ochtends, in het weekend vanaf 9u.

Website

LES FILLES

Les Filles is eigenlijk veel meer dan een brunchplek: winkel, ontmoetingsplaats én je kan er ook kooklessen volgen. Alle ingrediënten die bij Les Filles gebruikt worden zijn organisch geteeld. Brunchen doe je hier aan 15 euro op zaterdag en zondag tussen 10u en 16u. Goed om weten: je stapt hier niet zomaar binnen, maar moet eerst even aanbellen.

Website

OMA

Het is een beetje zoals op bezoek gaan bij je oma op zondag: overvloed aan lekkers, verse koffie en een vintage interieur met herkenbare elementen. Brunch à volonté vanaf 15 euro in het weekend tussen 10u30 en 16u.

Website

SUP

In Sint- Gillis kunnen ze er wat van: de gezellige zaakjes springen er als paddestoelen uit de grond. Zo ook SUP. Voor 14 euro kan je hier elke zaterdag uitgebreid brunchen van 11u tot 15u. Ideaal als je de bovenstad gaat verkennen.

Website

MIM

In een decadente bui? Geslaagd op al je examens of familie op bezoek? Je moet minstens één keer in het dakrestaurant van het muziekinstrumentenmuseum hebben gegeten. Niet mals voor de portemonnee (voor het brunchbuffet tel je 28 euro neer), maar de smaak en het adembenemende uitzicht zijn het waard. Brunchen kan er elke zondag van 10u tot15u.

Website

PAIN QUOTIDIEN

Een klassieker die niet in het lijstje mag ontbreken. Wist je trouwens dat de Pain Quotidien op de Dansaertstraat de allereerste ter wereld was? Je geniet er van een uitgebreide brunch vanaf 10 euro, ideaal om een kater te verwerken. De zaak op de Waterloosesteenweg ligt in hetzelfde pand als tijdschriftenwinkel L’autre Filigranes; ideaal om de krant te lezen bij een koffie in een idyllische setting. De zaak aan de Boondaalsesteenweg ligt dan weer vlakbij de campus van VUB Etterbeek: perfect om een springuur in te vullen.

Website

Ontdek meer BRIK LIST Tips