Brussel Brost succes

Succesvolle editie van Brussel Brost! 

 

Bron: nieuwsblad.be
Foto: Brik

Aan de Akenkaai werd donderdag het academiejaar in Brussel afgetrapt met Brussel Brost.  Maar liefst 9 à 10.000 studenten uit Brussel, voornamelijk uit het Nederlandstalige hoger onderwijs, zijn gisteren (donderdag 28 september) afgezakt naar de Akenkaai. Op de affiche heel wat lokaal talent en dat wisten de studenten wel te smaken. Ze zakten massaal af naar het kanaal om er een lange feestnacht van te maken.

De pintjes gingen vlot over de toonbank, studentenlintjes en petjes werden van onder het stof gehaald en er viel heel wat zatte praat te horen. Jazeker, het academiejaar is goed op gang getrapt. En waar kon dat beter dan aan de Akenkaai, waar het Brusselse studentenfeest Brussel Brost iedereen bij elkaar bracht.

Al na de middag stonden er lokale en veelbelovende artiesten op de verschillende podia. Of wat dacht u van The Lighthouse, een van de winnaars van de Nieuwe Lichting bij Studio Brussel.

Brusselaar Zwangere Guy gaf het beste van zichzelf op het Stoemp-podium, gevolgd door ‘zijn maatje’ LEFTO.

Naast de twee hoofdpodia was er dit jaar ook plaats voor twee kleinere podia, in samenwerking met BRUZZ en de vereniging van de Brusselse jeugdhuizen.

Het concept valt al jaren in de smaak in Brussel, dat zich dankzij dit feest echt als een studentenstad kan profileren.

Sander, Julien, Céline, Robin en Charlotte gaan in de hoofdstad hun tweede academiejaar in en wilden er alvast bij zijn. Voor de meesten was het de eerste keer dat ze Brussel Brost ontdekten.

“We zijn best wel onder de indruk ja. We hadden niet verwacht dat het zo groot zou zijn. En ook deze locatie is subliem, zo vlak naast het kanaal.”

Voor Charlotte was het de tweede keer dat ze present tekende op het studentenfeest. “Het is veel groter dan vorig jaar en ik heb ook de indruk dat er veel meer volk is, maar dat maakt het zeer leuk. Ook de affiche is niet van de minste.”

Nadien trok het fijne gezelschap naar het hoofdpodium, klaar om feestend de nacht in te duiken. Als dat vanochtend maar goed komt…

Binnenkort vind je alle foto’s op Facebook, maar hieronder vind je al enkele sfeerbeelden.


Brussel Brost in 360°

Kan je deze 360° niet zien? Open hem dan even in Firefox.