Wil jij een Study Space openen?

Brik Study Spaces
van 18 mei tot 30 juni

Ieder examenperiode vinden de Study Spaces plaats, een initiatief van Brik met steun van de Vlaamse Overheid en de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Met dit project voorzien we de Brusselse studenten driemaal per jaar van aangename studeerruimtes waar ze zich samen kunnen voorbereiden op de examens. Het voorbije jaar konden we steeds aan meer dan achthonderd studenten plaats bieden, maar tijdens de drukste weken waren veel locaties snel volzet. Brik is daarom op zoek naar nieuwe partners die een ruimte kunnen aanbieden gedurende enkele weken in de examenperiodes.

Voorwaarden voor een Study Space:

  • De ruimte is gelegen in één van de 19 Brusselse gemeentes
  • Je kan zitplaats voorzien voor minstens 10 studenten
  • Er is stroomvoorziening en wifi aanwezig
  • Minstens twee weken beschikbaar gedurende de periode van de Study Spaces

Niet voldoende materialen om de ruimte in te richten? Graag een vrijwilliger ter plaatse om een oogje in het zeil te houden? Brik kan op verschillende vlakken te hulp schieten.

Wil jij deze editie van de partij zijn?

Laat hieronder even je gegevens achter en dan nemen we snel contact met je op.

VEELGESTELDE VRAGEN
Nog vragen? Mail ons

IK WIL GRAAG  EEN STUDY SPACE OPENEN!

Wil jij deze editie van de partij zijn? Laat het ons zo snel mogelijk weten door onderstaand formulier in te vullen.
Click or drag a file to this area to upload.

Veelgestelde vragen

We hanteren een minimum van 10 plaatsen, maar hoe meer hoe beter natuurlijk.

De ruimte moet minstens 7 uur op een dag geopend zijn zodat de student zich toch voor een behoorlijke tijd kan inspannen. We merken wel dat ruimtes met langere openingsuren meer studenten aantrekken.

Studenten komen naar de Study Spaces voor de rust en de stilte. Je zal dus geen hinder ondervinden. We hebben enkel positieve reacties ontvangen van partners die een Study Space organiseerden.

Brik heeft een uitgewerkt systeem waarbij studenten zich aanmelden op een tablet aan de ingang van de ruimte. Hierdoor kan online de live bezettingsgraad van elke ruimte geraadpleegd worden waardoor studenten niet meer toestromen als de ruimte reeds volzet is.

De Study Spaces zijn toegankelijk voor iedereen, maar de communicatie gebeurt enkel naar Brusselse studenten van de Nederlandstalige hogeronderwijsinstellingen.

Het is aan te raden om wat regelmatiger schoon te maken en extra toiletpapier te voorzien. Als je graag koffie wil aanbieden aan de studenten, zorg dan voor een grote voorraad.

  • Brik kan geen vergoeding voorzien. We springen wel graag bij op andere vlakken, extra meubels of materiaal om de ruimte in te richten, koffie en thee voorziening of vrijwilligers om toezicht te houden in de ruimte.
  • Brik voorziet iedere editie een fotograaf om nieuwe locaties in beeld te brengen.
  • Iedere editie stuurt Brik verschillende persberichten uit waarin nieuwe locaties uitgelicht worden.