Wil jij een Study Space openen?

BRIK STUDY SPACES

Ieder examenperiode vinden de Study Spaces plaats, een initiatief van Brik met steun van de Vlaamse Overheid en de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Met dit project voorzien we de Brusselse studenten driemaal per jaar van aangename studeerruimtes waar ze zich samen kunnen voorbereiden op de examens. De voorbije jaren konden we steeds aan meer dan achthonderd studenten plaats bieden, maar tijdens de drukke weken zijn veel locaties snel volzet. Brik is daarom op zoek naar nieuwe partners die een ruimte kunnen aanbieden gedurende enkele weken in de examenperiodes.

Voorwaarden voor een Study Space:

  • De ruimte is gelegen in één van de 19 Brusselse gemeentes
  • Je kan zitplaats voorzien voor minstens 10 studenten
  • Er is stroomvoorziening en wifi aanwezig
  • Minstens twee weken beschikbaar gedurende de periode van de Study Spaces (15 mei tot 30 juni, 15 augustus tot 15 september en 13 december tot 28 januari)

Niet voldoende materialen om de ruimte in te richten? Graag een vrijwilliger ter plaatse om een oogje in het zeil te houden? Brik kan op verschillende vlakken te hulp schieten.

Wil jij ook graag een Study Space openen? Schrijf je hieronder in.

Zit je nog met vragen of wil je graag eerst een gesprek met ons plannen? Contacteer ons op studyspaces@brik.be

Veelgestelde vragen

We hanteren een minimum van 10 plaatsen, maar hoe meer hoe beter natuurlijk.

De ruimte moet minstens 7u op een dag geopend zijn zodat de student zich voor een behoorlijke kan inspannen. We merken dat ruimtes met lange openingsuren meer studenten aantrekken.

Studenten komen naar de Study Spaces voor de rust en de stilte. Je zal dus geen hinder ondervinden. We hebben enkel positieve reacties ontvangen van partners die een Study Space organiseerden.

Brik heeft een platform ontwikkeld, waarbij studenten moeten aanmelden op een tablet aan de ingang van de ruimte. Hierdoor kan online de live bezettingsgraad van elke ruimte geraadpleegd worden waardoor studenten niet meer toestromen als de ruimte reeds volzet is. Dit platform biedt ook de mogelijkheid om, indien gewenst, plaatsen op reservatie te zetten.

De Study Spaces zijn toegankelijk voor iedereen, maar de communicatie gebeurt enkel in het Nederlands en Engels naar studenten aan de Nederlandstalige hogeronderwijsinstellingen in Brussel.

Het is aan te raden om wat regelmatiger schoon te maken en extra toiletpapier te voorzien. Als je graag koffie wil aanbieden aan de studenten, zorg dan voor een grote voorraad.

  • Brik kan geen huur betalen voor de ruimtes. We springen wel graag bij op andere vlakken, extra meubels of materiaal om de ruimte in te richten, koffie en thee voorziening of vrijwilligers om toezicht te houden in de ruimte.
  • Brik voorziet iedere editie een fotograaf om nieuwe locaties in beeld te brengen.
  • Iedere editie stuurt Brik verschillende persberichten uit waarin nieuwe locaties uitgelicht worden.

IK WIL GRAAG  EEN STUDY SPACE OPENEN!

Wil jij deze editie van de partij zijn? Laat het ons weten door onderstaand formulier in te vullen of stuur een mailtje naar studyspaces@brik.be.
Klik of sleep een bestand naar dit veld om te uploaden.
https://brik.be/algemenevoorwaarden/