Campus en locatie

De grootste campus van de Vrije Universiteit Brussel is een bruisend dorp-in-de-stad, een echte groene oase en universiteitscampus zoals je ze in films ziet. Op de medische campus in Jette vind je de opleidingen van de faculteit Geneeskunde en Farmacie en het UZ Brussel. Op beide campussen heb je alles binnen handbereik, van aula’s, fuifplekken en leslokalen tot een bibliotheek, sportzalen en restaurants. De derde campus, campus Kaai, ligt in het centrum van Brussel en huisvest de opleiding Industriële Wetenschappen.

Opleidingen en faculteiten

De Vrije Universiteit Brussel is een complete universiteit en biedt je een volwaardig studiepakket bachelor- en masteropleidingen aan. Geneeskunde, filosofie, talen of lichamelijke opvoeding: je vindt het allemaal. De VUB gaat voor een persoonlijke aanpak: je kan er  na de les nog steeds bij de professor langsgaan om wat zaken te bespreken of om wat verder door te vragen. Universitair onderwijs zoals het hoort, dus.

Studentenkringen

De Vrije Universiteit Brussel kent een rijk studentenleven met meer dan 20 studentenkringen. Zij zorgen het hele jaar door voor pret en vertier. Fuiven, TD’s, filmvertoningen, sportcompetities, cantussen en dopen houden de boel levendig. In de onthaalweek heten ze je als nieuwe student graag welkom op de universiteit en in de stad.

Campussen

Campus Etterbeek
Pleinlaan 2, 1050 Elsene

Campus Jette
Laarbeeklaan 103, 1090 Jette

Campus Kaai
Nijverheidskaai 170, 1070 Anderlecht

Contact

Infopunt studenten
Gebouw D lokaal 1.02 (Campus Etterbeek)
+32 2 629 20 10
info@vub.ac.be
my.vub.ac.be

Studeren
Info- en opencampusdagen
Vind een kot in de buurt van campus