Campus en locatie

In Brussel organiseert LUCA School of Arts kunstopleidingen op de campussen Sint-Lukas Brussel en Narafi.

De campus Narafi is de meest pittoreske campus van Brussel. De professionele bachelors film en Fotografie studenten er les in het kasteel van het Dudenpark. Bovendien heeft de campus ook een belangrijke rol gespeeld in de Belgische televisiegeschiedenis. Het kasteel, dat ligt op de heuvels van Vorst is een van de hoogste punten van Brussel en was hierdoor uitermate geschikt voor talrijke televisie-experimenten. Lang voor de eerste uitzending van het NIR in 1953 werd op onze campus dus al televisie gemaakt.

De campus Sint-Lukas Brussel is al meer dan 125 jaar de thuishaven voor kunststudenten. De campus werd recent volledig gerenoveerd en combineert authentieke neogotische torentjes met een strakke nieuwbouw die een spectaculair zicht biedt op de Brusselse skyline. Bovendien krijgen ook de architectuurstudenten van de KU Leuven les op deze campus. De campus Sint-Lukas mag dan ook terecht gerekend worden tot het epicenter van creatieve studentenenergie van Brussel.

Opleidingen en faculteiten

LUCA School of Arts is de enige kunstenhogeschool in Vlaanderen. In Brussel organiseert LUCA professionele bacheloropleidingen in Fotografie, Film, Bouw en Interieurvormgeving en academische bachelor- en masteropleidingen in Film, Animatiefilm, Fotografie, Grafisch Ontwerp en Vrije Kunsten. Bovendien is LUCA ook organisator van DOC Nomads, een internationale masteropleiding voor documentaire filmmakers.

De Brusselse opleidingen van LUCA mogen terecht gerekend worden tot de hofleveranciers van de Belgische kunstcene. Onder meer filmmakers Michael R. Roskam en Lieven De Brauwer, kunstenaars  Luc Tuymans en Hans Op de Beeck, ontwerpers Danny Venlet en Sarah De Bondt, tekenaars GAL en Tom Schamp en fotografen Charif Benhelima, Stephan Vanfleteren en Nyk ‘Nyklyn’ Dekeyzer komen uit deze stal.

Studentenkringen

In het kasteel van Narafi hebben de studenten zich georganiseerd in de studentenvereniging Dogma. Zij maken je meteen wegwijs in de buurt, feestjes in en rond de campus, sportactiviteiten, … en zorgen er voor dat je je meteen thuisvoelt in het Dudenpark.

Campussen

Campus Sint-Lukas Brussel
Paleizenstraat 70, 1030 Schaarbeek

Campus Narafi
Victor Rousseaulaan 75, 1190 Vorst

Contact

Algemeen contact
Koningsstraat 328
1030 Brussel
+32 (2) 250 15 11
info@luca-arts.be
www.luca-arts.be

Studentenvoorziening LUCA
stuvo.brussel@luca-arts.be

Studeren?
Info- en opencampusdagen
Vind een kot in de buurt van je campus