Studeren

Hoofdstad van België en Europa. Hippe metropool en volkse buurten. Een smeltkroes van talen en culturen. Brussel is de vestigingsplaats van multinationals, Europese instellingen, het NAVO- hoofdkwartier én het is de grootste studentenstad van het land, met meer dan 25.000 Vlaamse en 50.000 Franstalige studenten. Een plaats waar je kan studeren op hoog, internationaal niveau én op mensenmaat. Van de A van agogische wetenschappen tot de Z van ziekenhuiswetenschappen: je vindt in Brussel zeker de opleiding die bij jou past.

Waar studeren?

Infodagen

Elk jaar organiseren de Brusselse campussen meerdere openles-, info- en andere ontdekkingsdagen waar je een antwoord vindt op al je vragen en meteen ook kan proeven van de unieke sfeer op de campus.

Study Spaces

Gedeelde smart is halve smart, ook tijdens de blok. Daarom zorgt Br(ik voor verschillende collectieve blokplekken in de stad waar je in alle stilte en comfort kan studeren.

Studentenvoorzieningen

Bij je Stuvo of dienst Studentenbeleid kan je terecht voor al je studeervragen – behalve die over je leerstof!
De medewerkers staan voor je klaar met informatie omtrent studentenresto’s, sport en mobiliteit en ze helpen je ook bij moeilijkere vragen: voel je je niet helemaal goed in je vel, zit je met een vraag over sociaaljuridische kwesties of wil je de details over de financiële aspecten van het studeren, ga dan zeker langs bij hen.