De grootste campus van de VUB, op de grens van Etterbeek en Elsene, is bijna een dorp in de stad, omgeven door een groene oase. Daarmee is de VUB Main Campus een beetje zoals de universiteitscampussen die je in films ziet. En dat op een kleine vier kilometer van het centrum van Brussel. Verder is er ook de VUB Health Campus in Jette in de schaduw van het UZ Brussel. Op iedere campus heb je alles binnen handbereik: koten, aula’s, fuifplekken, leslokalen, bibliotheken, sportfaciliteiten en restaurants. 

Opleidingen en faculteiten

De VUB is een complete universiteit met 33 verschillende bachelors en meer dan 80 masteropleidingen. Door hoogstaand onderzoek en onderwijs, wil de VUB als urban engaged university een actieve bijdrage leveren tot een betere maatschappij. Dat in combinatie met een persoonlijke aanpak: je kan er na de les nog altijd bij je professor langsgaan om wat zaken te bespreken of een aantal extra vragen te stellen over de les. Universitair onderwijs zoals het hoort dus. 

Studentenkringen

De Vrije Universiteit Brussel kent een rijk studentenleven met meer dan 20 studentenkringen. Zij zorgen het hele jaar door voor pret en vertier. Fuiven, TD’s, filmvertoningen, sportcompetities, cantussen en dopen houden de boel levendig. In de onthaalweek heten ze je als nieuwe student graag welkom op de universiteit en in de stad.

Campussen

VUB Main Campus
Pleinlaan 2, 1050 Elsene

VUB Health Campus
Laarbeeklaan 103, 1090 Jette

CONTACT