STUDY SPACES

in quarantaine 

Thuis studeren is niet voor iedereen even gemakkelijk. Maar in deze tijden is het wel de beste en veiligste optie! Op deze pagina verzamelde Brik een hoop tips en tricks om het thuis studeren aangenamer te maken. Natuurlijk draait het deze periode niet alleen om goed studeren maar ook om goed pauzeren. Je vindt hier dan ook enkele toffe pauze-ideeën terug. 

Hoe maak je je eigen Study Space?

Zorg voor een goede inrichting. 

  1. Maak regelmatig je bureau leeg! Laat alleen liggen wat nodig is om te studeren. 
  2. Zorg dat je voldoende licht hebt. Plaats je bureau in de buurt van je raam en installeer een bureaulamp. 
  3. Zorg dat je een stopcontact vlakbij hebt zodat je laptop niet plots uitvalt.

Scheid je werelden: Study Space versus ontspanningsruimte 

  1. Niet eten in je Study Space. Eten=pauzeren! 
  2. Drinken is wel toegestaan en zelfs aangeraden. Zet een fles water op je bureau, geen biertje. 
  3. Als je je gsm en laptop niet nodig hebt om te studeren, leg hem dan in een andere ruimte.  

Bereid je voor 

Zorg voor structuur in je week.  

Maak een planning voor de hele dag. Verwerk hierin zowel studeermomenten, pauzes als eet- en sportmomenten. Hier vind je enkele voorbeelden. Je kan ze ook afprinten en je vakken erop invullen. 

Maak je graag een uitgebreidere planning? Teleblok heeft heel wat handige studieplanners die je digitaal kan maken of kan printen.

Zet je wekker elke dag op hetzelfde uur om een ritme te creëren. In het begin is het waarschijnlijk nog moeilijk om uit je bed te geraken, maar na een week zal je merken dat je al vlotter op opstaat.  

Maak gewoontes van je pauzemomenten. Neem bijvoorbeeld elke dag om 11 uur de tijd om koffie te zetten, ga iedere middag de blok rond wandelen, eet om 16 uur een stuk chocolade en vier het einde van je studiedag met een Brussels biertje. Zo heb je na elk blokmoment iets om naar uit te kijken. 

Sociale controle

Hou contact met je klasgenoten. Maak een WhatsApp of Facebook groep aan waarin je vragen kan stellen en bestanden kan delen. 

Spreek af met vrienden om samen (maar toch apart) te studeren. Deel je planning met elkaar, werk op dezelfde uren en neem samen pauze. Hou mekaar up-to-date via chat. 

Bel eens iemand op om te vragen hoe het met hem of haar gaat. Vergeet zeker je vrienden die het thuis wat moeilijker hebben of alleen op kot zitten niet.  

Finally, breaktime 

Goed pauzeren is even belangrijk als studeren! Hier vind je wat inspiratie terug. 

Sportieve pauze

Een korte workout op je favoriete muziek.

Sportief en ontspannend

Met deze 30-dagen-yoga-challenge ben je de komende maand zoet. 

Meditatie

Meditatie helpt bij het verhogen van de concentratie en het vinden van rust in je hoofd. Manon Pelleriaux is meditatie coach bij ManoMeditatie en heeft een studentenpakket samengesteld met meditaties voor tijdens de blok. Via Soundcloud kan je ze beluisteren!

Creatieve pauze

Leren jongleren. Het enige wat je nodig hebt: wc-rollen. 

Origami vouwen

Met deze video leer je een pauw vouwen. Voel je de passie al opkomen? In de playlist vind je meerdere vormen terug.  

Muzikale pauze 

Bekijk een AB-concert thuis vanuit je zetel. Je vindt hier onder andere een live concert van Brihang of Balthazar maar ook van de Brusselse Arno.