LUCA School of Arts is een multidisciplinaire onderwijs- en onderzoeksomgeving waar creatief talent zich artistiek, uitvoerend en technisch kan ontplooien en ontwikkelen.

Opleidingen en faculteiten

In Brussel organiseert LUCA School of Arts kunstopleidingen op 2 campussen. Campus Narafi (Vorst) is de meest pittoreske campus van Brussel. De lessen vinden plaats in het kasteel van het Dudenpark, zo’n 10 minuten met de tram van het Zuidstation. Het is de oudste film- en fotografieschool in België. Deze diepgewortelde ervaring vertaalt zich in onevenaarbaar vakmanschap aangevuld en versterkt met de zoektocht naar nieuwe technieken, beeldtalen en inzichten. Campus Sint-Lukas-Brussel (Schaarbeek) is al meer dan 125 jaar een thuishaven voor kunststudenten en behoort tot het epicentrum van creatieve studentenenergie. Je wordt er uitgenodigd om te experimenteren met studenten uit de andere LUCA-campussen in Gent, Leuven en Genk. 

Studentenkringen

Op Campus Sint-Lukas hebben de studenten zich georganiseerd in de studentenvereniging Fenix en Obscura. Zij maken je meteen wegwijs in de buurt, feestjes in en rond de campus, sportactiviteiten, … en zorgen er voor dat je je meteen thuisvoelt in Brussel.

Campussen

Campus Sint-Lukas Brussel
Paleizenstraat 70, 1030 Schaarbeek

Campus Narafi
Victor Rousseaulaan 75, 1190 Vorst

CONTACT