LUCA School of Arts is een multidisciplinaire onderwijs- en onderzoeksomgeving waar creatief talent zich artistiek, uitvoerend en technisch kan ontplooien en ontwikkelen. In vier steden (Brussel, Genk, Gent en Leuven) bundelt LUCA de onderwijsexpertise van vijf gerenommeerde instituten (Sint-Lukas, Narafi, C-mine, Sint-Lucas en Lemmens).

LUCA  biedt meer dan vijftig studietrajecten aan in Audiovisuele Kunsten en Technieken, Beeldende Kunsten en Vormgeving, Interieur & Productdesign, Bouwkunde, Muziek en Drama. Met die ruime waaier aan professionele en academische opleidingen is ze een referentie in het hoger kunstonderwijs.

Het artistiek onderzoek van LUCA is ingebed in de geassocieerde Faculteit Kunsten van de KU Leuven. Met meer dan 700 personeelsleden en 3.800 studenten is LUCA een creatieve hub voor meer dan 4.500 kunstenaars, theater- en filmmakers, designers, musici, fotografen, leraren, onderzoekers…

Opleidingen en faculteiten

LUCA – School of Arts is de enige kunstenhogeschool in Vlaanderen. In Brussel organiseert LUCA professionele bacheloropleidingen in Fotografie, Film, Bouw en Interieurvormgeving en academische bachelor- en masteropleidingen in Film, Animatiefilm, Fotografie, Grafisch Ontwerp en Vrije Kunsten. Bovendien is LUCA ook organisator van DOC Nomads, een internationale masteropleiding voor documentaire filmmakers.
De Brusselse opleidingen van LUCA mogen terecht gerekend worden tot de hofleveranciers van de Belgische kunstscene. Onder meer filmmakers Michael R. Roskam en Lieven De Brauwer, kunstenaars  Luc Tuymans en Hans Op de Beeck, ontwerpers Danny Venlet en Sarah De Bondt, tekenaars GAL en Tom Schamp en fotografen Charif Benhelima, Stephan Vanfleteren en Nyk ‘Nyklyn’ Dekeyzer komen uit deze stal.

INFO EN OPENCAMPUSDAGEN

Studentenkringen

Op Campus Sint-Lukas hebben de studenten zich georganiseerd in de studentenvereniging Fenix en Obscura. Zij maken je meteen wegwijs in de buurt, feestjes in en rond de campus, sportactiviteiten, … en zorgen er voor dat je je meteen thuisvoelt in Brussel.

Campussen

Campus Sint-Lukas Brussel
Paleizenstraat 70, 1030 Schaarbeek

Campus Narafi
Victor Rousseaulaan 75, 1190 Vorst

VIND EEN KOT IN DE BUURT VAN DE CAMPUS

CONTACT