Studeren

KOM STUDEREN IN BRUSSEL EN WORD EEN WERELDBURGER

Brussel, hart van België en van Europa. Onze hoofdstad combineert vlot de troeven van een hippe metropool met de gezelligheid van de oude volksbuurten. Het is een stad vol uitdagingen en mogelijkheden – en binnenkort misschien wel de plaats waar jij komt studeren!

Brussel beschikt niet over één grote studentenbuurt, wel over verschillende studentenbuurten verspreid over het gewest. Er zijn immers 52 universiteiten en hogescholen! Maar bovenal is Brussel een echte wereldstad. Je kan je volledig onderdompelen in het campusleven of op ontdekking gaan in de rest van de stad. Je krijgt dus alle voordelen van een studentenstad plùs alle voordelen van een wereldstad.

Wist je dat Brussel de grootste studentenstad van het land is? Meer dan 100 000 studenten ontdekten al dat dit the place to be is voor wie een studie op internationaal niveau én op mensenmaat wil.
De onderstaande partnerinstellingen van Brik bieden je een uitgebreid gamma aan opleidingen aan. Ontdek snel welke richting bij jou past.

MEER STUDEREN

Kom kennismaken tijdens de infodagen

Een opleiding kiezen, dat doe je niet in 1, 2, 3. Een goede tip als je gaat studeren? Kom eens testen! Ontdek de studierichting van je dromen tijdens infosessies en opendeurdagen, volg enkele lessen mee tijdens de openlesdagen, vraag rond bij oudere studenten, … Snuif de sfeer op voor je beslist!

Samen studeren in de Study Spaces

Blokken in Brussel, dat doe je niet alleen! Brik organiseert drie keer per jaar, telkens tijdens de blok- en examenperiodes, de Study Spaces. In deze rustige ruimtes overal in Brussel kan je samen met je medestudenten de examens voorbereiden.