Studentenparlé: Lisa

Jette :

Walhalla voor wandelaars: 1 gezellige gemeente, 2 campussen, 3 bossen en 4 parken.

Lisa, 20 jaar, 2e jaar in biomedische wetenschappen

Waarom heb je voor Brussel gekozen?

Het was een logische keuze nadat ik mijn studierichting had gekozen. Ik woon in Brussel, dus het zou gek zijn om elke dag te pendelen naar een andere stad. Ik leer nu ook een volledige andere kant van Brussel kennen, aangezien ik vroeger in het centrum naar het secundair ging. Het is echt een ander Brussel met andere mensen. Op de VUB zitten er mensen uit Antwerpen, Limburg en West-Vlaanderen. Ik heb het gevoel dat ze Vlaanderen naar hier gebracht hebben, waardoor ik niet naar Vlaanderen moest gaan om te studeren.

Wat is Brussel voor jou als studentenstad?

In Brussel is er een zeer groot aanbod voor studenten. Ik heb het gevoel dat ze in andere steden altijd op café gaan zoals naar de Overpoort, maar op de onze campus wordt er veel meer georganiseerd door en voor studenten, zoals een feestje in de tent. Daardoor heb ik ook een heel andere kant van Brussel leren kennen.

Hoe zou jij Brussel beschrijven aan nieuwe studenten?

Het is moeilijk om Brussel te omschrijven, want het is zo’n grote stad en je vindt er echt van alles. Een groot pluspunt vind ik dat, ondanks dat de stad zo uitgestrekt is, toch alles zo dichtbij is. Van zodra je iets nodig hebt, ben je nooit langer dan 5 minuten onderweg. Als ik van mijn campus in Jette naar het centrum wil, dan neem ik snel even de metro en ben ik er al. Voor mij voelt het aan alsof alles verbonden is, maar dat kan onlogisch lijken als je niet van Brussel bent.

Hoe verken jij de stad?

Ik weet niet of dat nog gaat. Meestal vragen mensen tips over Brussel aan mij. Ik ga niet echt rondwandelen in Brussel om de stad te verkennen, aangezien ik daar vroeger elke dag kwam en dat een beetje raar is. We gaan natuurlijk wel nog specifieke restaurantjes of plekjes ontdekken.

Lisa’s tips in Jette

Hier studeer je aan:

 B – Erasmushogeschool Brussel – Campus Jette.
VUB – Brussels Health Campus


Plekjes in de buurt

1. Tempus en BOJ

Wil je als Jetse student een TD of ander feestje meepikken? Gegarandeerd dat je hier je gading vindt. Elke dag valt er wel iets te beleven.

2. Café Boerkes

Beu om altijd op de campus te blijven voor goedkope pintjes? Zak dan af naar het studentencafé off-campus. Het ligt op wandelafstand én het bier wordt geserveerd aan studentenprijs.

3. TROC

Wil je wat anders dan een kot vol Zweedse interieurspullen? Sla hier dan zeker je slag. Een plek waar je zeker je ding vindt om je kot in te richten.

4. Jeugdhuis De Branding,

Frituur Big Moustache, De Gele Poraa Te vroeg aan het station voor je trein of is hij afgeschaft? No problemo, ga een frietje eten en spoel dat nadien door in De Gele Poraa. Een klein, authentiek cafeetje waar regelmatig jams worden georganiseerd. Meer tijd? Check dan zeker ook eens het programma van Jeugdhuis De Branding, gegarandeerd een leuke avond.

5. Koningin Astridplein

De mèt van Jèt met de wekelijkse markt op zondag en elke dag veel leuke restaurantjes en cafés.

6. Fermenthings

Ben je te vinden voor een lekker biertje én wil je indruk maken op je vrienden? Ga hier dan zeker eens een pintje degusteren.

7. La Fermette

Lekkere belegde broodjes gemaakt door heel vriendelijke mensen, dat smaakt nog beter!

8. Poelbos, Laarbeekbos, Koning Boudewijnpark

Je moet niet ver weg om te ontsnappen in de natuur. Fluitende vogels en rondhuppelendeeekhoorns krijg je er zomaar bij. Je kan er ook joggen, blokken of romantisch picknicken met die nieuwe vlam.