Geen Saint Ve stoet, studenten welkom op Grote Markt

Bron: brusselnieuws.be
Foto: Claudia Conte

Nieuwe wending rond Saint Ve

De traditionele stoet gaat niet door, maar de studenten zijn welkom op de jaarlijkse Verhaegenviering op de Grote Markt. Daarna verspreiden ze zich over de stad. Het eerder aangekondigde evenement op de Heizel gaat niet door.

De studenten worden vrijdag 20 november uitgenodigd om op de Grote Markt de officiële Verhaegenviering te volgen. Dat is het resultaat van de onderhandelingen tussen de Stad Brussel en de VUB en de ULB, melden studentenverenigingen in een persbericht.

De studentikoze Sint-Verhaegenoptocht werd door de terreurdreiging geannuleerd, maar vindt volgend jaar volgens de traditie weer gewoon plaats.

De voorbije dagen zijn meerdere opties onderzocht. Donderdagochtend is dan groen licht gegeven voor een samenkomst op de Grote Markt, tussen 12 en 13 uur. Op datzelfde ogenblik vindt immers in het Stadhuis van Brussel de officiële Verhaegenzitting van de Brusselse universiteiten plaats.

Volgend jaar traditionele Sint-Verhaegenoptocht

Op de Grote Markt zal een groot scherm staan, waarop de toespraken van o.a. rector Paul De Knop van de VUB, rector Didier Viviers van de ULB en de vertegenwoordigers van studenten en oud-studenten te zien zullen zijn. Op de Grote Markt zullen de studenten 1 minuut stilte houden voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs.

Tegelijk is duidelijk gesteld dat de studentenoptocht volgend jaar in normale omstandigheden opnieuw zal plaatsvinden zoals hij altijd heeft plaatsgevonden, met feestwagens en bier, en met vertrek op de Grote Zavel.