Plan Brik

Het academiejaar eindigt even eigenzinnig zoals het is begonnen. De huidige maatregelen bemoeilijken het studentenleven zoals we het kenden, niettemin is er licht aan het einde van de tunnel. Je mag weer in groep buitenkomen en daarom organiseert Brik een reeks activiteiten voor Brusselse studenten, om in contact te komen met elkaar én met Brussel. Dus kom uit je kot! Welkom bij Plan Brik! 

Agenda:

Locatie: Brik  |  Capaciteit: 9  |  17u tot 19u30  Koop een ticket 

Terrasjes mogen nog niet, maar sporten wel! Voor wie het graag rustig houdt, organiseert Brik een pétanquetoernooi op een leuke plek in de stad. De winnaars én verliezers worden na afloop getrakteerd op een ijsje van bij Bargello.

Praktisch: Afspraak op het kantoor van Brik, waarna we ons samen verplaatsen naar de wedstrijdplek. Brik zorgt voor al het benodigde materiaal.

Locatie: Minigolf Josaphatpark  |  Capaciteit: 16  |  18u tot 20u  Koop een ticket 

Minigolfen in het groene Josaphatpark! Het terrein heeft 18 holes waarvan er een paar zeer origineel en technisch hoogstaand zijn. Maar ook voor de amateurs is het een plezier om hier te minigolfen. We delen ons op in groepen van vier studenten.

Locatie: Grote markt, 1000 Brussel  |  Capaciteit: 8  |  19u tot 20u30  Koop een ticket 

A completely made up walking tour through the city centre of Brussels.
Brussels is the birthplace of the famous surrealist painter René Magritte. To honour this master of surrealism ‘Ceci N’est Pas Bruxelles’ offers exciting and confusing walking tours in Brussels. A version of Brussels that does not exist. Everything the guide will tell you is utter bullshit. Don’t believe a word he says. Seriously. You will get no accurate information whatsoever on the city of Brussels. But you will have a lot of fun!

http://www.cecinestpasbruxelles.be/

Capaciteit: 4 x 9  |  8u tot 9u 

De laatste maand les brengt de nodige drukte met zich mee en het is tijd voor ontspanning. Kom uitblazen tijdens een yogasessie van één uur in een mooi Brussels park. Brik heeft enkele professionele leerkrachten uitgenodigd voor een heerlijke initiatie.  

Kies jouw favoriete yogales op basis van stijl, locatie en timing: 

08u | Warandepark – Iyengar yoga met Jolien (NL)
10u | Jubelpark – Hatha yoga met Julie (NL)
16u | Tour & Taxispark – Sampoorna yoga met Marleen (NL)
18u | Warandepark – Vinyasa yoga met Rosslyn (ENG) 

Zorg voor gemakkelijke kledij, een matje is inbegrepen in de reservatie en wordt voorzien door Brik. 

Locatie: GC Wabo  |  Capaciteit: 8  |  14u45 tot 18u | Koop een ticket

Ontdek het schitterende Zoniënwoud vanop de fiets. Samen met een ervaren gids, mountainbike je langs smalle paadjes door de groene long van Brussel. Iedereen kan deelnemen, aangezien de moeilijkheid van de tocht wordt aangepast aan de deelnemers. 

Praktisch: De huur van de mountainbike en een fietshelm is inbegrepen in de prijs, maar je mag zeker ook meefietsen op een eigen mountainbike of met je eigen fietshelm. Zorg ervoor dat je in sportieve kledij aan de start komt, en neem reservekledij mee voor na de tocht. Een drinkbus met water meebrengen wordt aangeraden! Een gewone fles past namelijk niet in de drinkbushouder en moet je dan dragen in een rugzak. De tocht gaat ook door bij regenweer.

Locatie: Brik  |  Capaciteit: 9  |  18u tot 21u30  Koop een ticket 

In deze workshop leer je pizza’s bakken met Willem van PUUR pizza. Hij leert je de kneepjes van het vak en hoe je de echte Napolitaanse pizza bakt in een houtgestookte oven. Er worden 3 perfect gerezen deegbollen per persoon voorzien (oefening baart kunst, nietwaar) en de nodige toppings. De pizza’s mag je uiteraard ook allemaal smakelijk opeten.

Locatie: Akenkaai 10, 1000 Brussel  |  Capaciteit: 12  |  14u tot 16u  Koop een ticket 

De afvalproblematiek in het kanaal is geen alom gekend probleem. Wanneer je passeert langs het kanaal in het centrum van Brussel, kan je altijd wel vuil zien drijven op het water. Eender welk uur of welke dag. Indien dit afval niet uit het water gehaald wordt komt het uiteindelijk via de Schelde in de Noordzee terecht. Elk jaar stroomt wereldwijd 8 miljoen ton plastic afval via rivieren de oceanen in. Dit is een gigantische stroom afval die nog zeer moeilijk te recupereren is eens ze zich in de oceaan bevindt. Om dit probleem onder de aandacht van de mensen te brengen gaat Canal it up per kayak varen op het kanaal om te vissen naar afval.

En jij mag mee! We varen in groepen van 6 studenten en de tocht duurt telkens 1u. We communiceren op maandag via mail hoe laat we je verwachten (14u of 15u). Vergeet je niet warm genoeg aan te kleden!

Locatie: Brik  |  Capaciteit: 2×9  |  19u tot 20u30  Koop een ticket 

Heb jij ook al eens willen twerken op een feestje maar weet je niet goed hoe het moet? Bereid je voor om na de examens op elk feestje de dansvloer te veroveren! Leer het in deze workshop, plezier verzekerd! Voor mannen en vrouwen.

Locatie: Atomium  |  Capaciteit: 25  |  10u tot 14u  Koop een ticket 

Doe mee aan een alternatieve 20 km door Brussel en loop door het mooie Ossegempark. Je krijgt van de organisatie een prachtig loopshirt, een flesje water, een loopnummer en een tof parcours om te lopen.

Het parcours is vier keer een lus van 5 km, je kan het traject bekijken door op deze link te klikken.
Bovendien steun je ook het goede doel, de opbrengst gaat naar WSM.
Een paar dagen op voorhand ontvang je de laatste info met concreet startuur etc..

Wees er snel bij en schrijf je nu in!

Met steun van VUB, EhB en de Brusselse campussen van Odisee, LUCA en KU Leuven in samenwerking met Brik.

Binnenkort nog meer evenementen voor studenten!  Op de hoogte blijven van Plan Brik? Zelf een idee? 
Volg ons op Facebook en Instagram