Wie is wie: het Br(ik team

Voor en door studenten, dat is Br(ik in een notendop. Daarom vroegen we aan onze snuggere stagiaires om deze wie-is-wie-pagina in mekaar te steken. Het resultaat is lichtjes absurd maar absoluut genietbaar – très bruxellois, zouden we haast zeggen.

Huisvesting

Maarten Matthijs
Maarten MatthijsFrontdeskmedewerker
Man-aan-de-lijn en eerste hulp bij alle vragen over op kot zitten/willen bij Br(ik. Maarten is de frontman van Br(ik en te bereiken op welkom at brik.be, wat veel zegt over zijn algemeen verwelkomende houding tegenover de wereld.
Yves Loomans
Yves LoomansMedewerker gebouwbeheer en verhuur
Yves werkte hier al tien jaar voor Br(ik Br(ik was, en als dat geen heuglijk feit is, dan weten wij het ook niet meer! Br(ik zonder Yves is als een haring met chocoladesaus: het is niet zoals Onze Lieve Heer het heeft gewild.
Yves helpt je graag verder met alle vragen rond verhuur.
Stijn Baumers
Stijn BaumersVerantwoordelijke cel huisvesting
Niet alleen in de huisvestingscel van Br(ik speelt fijnbesnaarde Stijn de eerste (alt)viool, ook in zijn vrije uren kan je hem in een bandje of twee de strijkstok zien hanteren. De analytische blik van deze ingenieuze ninja is 100% gericht op de toekomstperspectieven van de Brusselse studentenkoten.
Brahim Ch'tir
Brahim Ch'tirOnderhoudsteam Br(ik-huizen
Als ancien van Br(ik kent hij de Br(ik-huizen als zijn broekzak. Elke buis, keerklep en wisselschakelaar zit in zijn geheugen gebrand. Zijn luide stem galmt doorheen Brussel, terwijl hij zijn collega’s aanmoedigt om samen zoveel mogelijk klussen te klaren.
Valeriu Belei
Valeriu BeleiOnderhoudsteam Br(ik-huizen
Vergis je niet. Achter deze strenge blik schuilt een man met een hart zo groot en stralend als de zon.
Valeriu zet zich grenzeloos in om studenten uit de nood te helpen. Zijn schouders, daar kan je een huis op bouwen. Met zijn blote handen verhuist hij meubels tot de 6de verdieping. En met zijn scherpe inzicht doorgrondt hij al je technische of psychische problemen.
Mohammed Belmir
Mohammed BelmirOnderhoudsteam Br(ik-huizen
De benjamin van het onderhoudsteam. Met uiterste souplesse manoeuvreert hij de Br(ik-camionette in alle richtingen door de straten van Brussel, en wringt zich in de kleinste parkeerplaats. Zonder het kleinste schrammetje in de carrosserie. Ook in de Br(ik-huizen brengt Mo met grote nauwkeurigheid de fijnste klussen tot een goed einde.
Japhet Habimana
Japhet HabimanaOnderhoudsteam Br(ik-huizen
Met de grootste gedrevenheid staat Japhet iedere dag paraat. Zijn efficiënte en nauwkeurige manier van werken doet de Br(ik-huizen blinken, zijn glimlach zorgt ervoor dat de hele omgeving straalt. Geïnspireerd door Afrikaanse wijsheden draagt Japhet een alomvattende innerlijke rust met zich mee. Zelfs als de afvalbergen in studentenhuizen hoger rijzen dan de Kilimanjaro.
Oznur Erol
Oznur ErolOnderhoudsteam Br(ik-huizen
De liefste dame ter wereld. Oznur lacht het leven tegemoet. Haar goed humeur werkt aanstekelijk. Profiteer ervan, en spreek haar zeker aan wanneer je haar tegenkomt in de gang! Oznur houdt niet van stof. Overal waar ze passeert laat ze dan ook een spoor van netheid achter, met een vleugje lavendelbloesem.
Djibril Ba
Djibril BaOnderhoudsteam Br(ik-huizen
Djibril voelt zich helemaal thuis in Brussel en schrikt niet terug voor een uitdaging. Het opkuisen van een studentenkeuken op maandagochtend? Na een goeie tas koffie, en met muziek in zijn oren, gaat hij gezwind aan de slag!

Communicatie & events

Sandra Timmermans
Sandra TimmermansProjectmedewerker Lesgeven in Brussel
Eerst als stagiair, nu als volwaardig lid van de Witte Br(ik-tafel zet ze ‘Lesgeven in Brussel’ in de kijker. De Brusselse ketjes krijgen de aandacht die ze verdienen en de leerkrachten worden door haar geregeld in de bloemetjes gezet.
Peter Van Eetvelde
Peter Van EetveldeProjectmedewerker communicatie
Aan zijn accent is het bijna niet te horen, maar deze prille dertiger groeide op en studeerde in Gent. Hij volgde na afloop van zijn studie voor leerkracht Nederlands en Engels zijn carrière naar hartje Brussel. Sinds 2016 zet hij zijn schouders onder alles wat bij Br(ik om mobiliteit draait. Hij doet er alles aan om studenten op de fiets te krijgen in de hoofdstad.
Ward Joppen
Ward JoppenStafmedewerker communicatie en events
Je zou denken dat een Antwerpenaar in Brussel iets is zoals een ‘Englishman in New York’, maar toch weet Ward zich ook in déze metropool uitstekend te handhaven. Brussel heeft hem altijd geïntrigeerd en hij trekt dan ook wat graag mee aan de kar om er dé studentenstad bij uitstek van te maken. Ward is een creatieve duizendpoot die elk event tot een goed einde brengt, van ‘Rockrace’ over de Brussel&ikWeek tot ‘Brussel Brost’.
Zeno Demaerschalk
Zeno DemaerschalkStafmedewerker online communicatie
De man die zijn gras niet afrijdt maar wegphotoshopt. De man die niet aan de moeder verbonden was met een navelstreng, maar een usb-kabel. De man die zijn internationale DJ-carrière steeds relativeert door ‘ik ben eigenlijk helemaal geen DJ’ te mompelen. Zeno is onze webmaster die alle online content en social media van Br(ik verzorgt.
Christine Schraepen
Christine SchraepenChef communicatie
Brussel is haar habitat, al bestelt ze een Lambic met Limburgse tongval. Steeds goed gezind, zelfs op maandagochtend. Aan grijze massa ook geen gebrek! Na het uitbouwen van een uitgebreid palmares, neemt Christine bij Br(ik de bonte bende van communicatie onder haar hoede.

Algemeen beheer

Bert Anciaux
Bert AnciauxVoorzitter
Bert is tegelijk een bleu en een ancien. Als voorzitter van Br(ik is hij nog maar sinds begin 2016 aan de slag. Hij is gepassioneerd door het studentenleven, door Brussel en door het hoger onderwijs in onze hoofdstad. Tegelijk wil hij de band tussen Brussel en de Vlaamse Gemeenschap versterken. Bert is ook een ancien. Als gewezen Vlaams Minister van Cultuur, Jeugd en Brussel tussen 1999 en 2009, lag hij aan de basis van de voorloper van Br(ik. Zijn droom was en is een sterk Nederlandstalig Hoger Onderwijs in Brussel realiseren. Bert is senator en overstijgt graag de partijgrenzen.
Gilles Rasson
Gilles RassonGedelegeerd bestuurder
Veel meer dan de essentiële naam die als verantwoordelijke uitgever elk drukwerk van Br(ik legitimeert, is Gilles Rasson als gedelegeerd bestuurder de Grote Baas die als een moederkloek van 2,04 meter groot waakt over de kipjes en de haantjes van Br(ik-kippenhok. In het geheim is hij ook nog meester-cocktailshaker en hotelspecialist.
Koen Van Ryckeghem
Koen Van RyckeghemDirecteur
Koen is de nestor van Br(ik. Zijn ervaring en kennis van Brussel maken van hem de geknipte persoon om het Br(ikschip de juiste koers te laten varen. Zoals het een goede leider betaamt, smijt hij zich helemaal in de strijd om van Brussel een geweldige studentenstad te maken.
Wouter Bonte
Wouter BonteVerantwoordelijke financiën en personeel
Verwacht bij Br(ik zeker geen grijze mus op de dienst financiën, hier waakt een pientere twintiger over de centen! Streng, rechtvaardig en beschermend. En zo hoort dat. Ook voor cursussen thuisbrouwen en informatie over de deelgemeenten van Leuven kan je bij de heer Bonte zeker terecht.

Raad van bestuur

Instellingshoofden

 • Caroline Pauwels – Rector VUB
 • Marleen Verlinden – Algemeen Directeur-Beheerder LUCA
 • Joris Rossie – Algemeen Directeur Odisee
 • Luc Van De Velde – Algemeen Directeur EhB
 • Steven Vanackere – Academisch Beheerder KU Leuven Campus Brussel

Studentenvertegenwoordigers

 • Arjan Keijser – Studentenvertegenwoordiger KU Leuven Campus Brussel
 • Bas Vanderschoot – Studentenvertegenwoordiger EhB
 • Sabine Miedema – Studentenvertegenwoordiger VUB
 • Thomas Eeman – Studentenvertegenwoordiger Odisee – Ondervoorzitter

Externe bestuurders

 • Bert Anciaux – Senator – Voorzitter
 • Johan Kerckhoven – Manager Marketing Communications Telenet

Beheerscomité

 • Els Robbrecht – Afdelingshoofd studentenbeleid VUB
 • Gilles Rasson – Adm. Directeur Financiën, Infrastructuur en ICT EhB – Gedelegeerd bestuurder
 • Marlies Van Guyse – Diensthoofd studentenvoorzieningen LUCA – School of Arts
 • Wouter Ommeslag – Hoofd Facilitair Beheer Odisee