PROJECT OASIS

Project Oasis is een solidair woonproject in Jette. 6 studenten engageren zich om de solidariteit tussen bewoners te stimuleren en de sociale cohesie binnen het woonproject te versterken. 

! Opgelet, om deze pagina duidelijk weer te geven draai je best je telefoon om.

OVER PROJECT OASIS

Oasis is een solidair woonproject voor een mix van doelgroepen. Sociaal kwetsbare gezinnen, senioren, mensen met een beperking en studenten wonen samen in hetzelfde gebouwencomplex. 

In 2014 legde de gemeente Jette, in samenwerking met verschillende sociale partners, de fundamenten voor dit unieke woonproject, met de bedoeling om tussen de huurders een gevoel van solidariteit en wederzijdse bijstand te creëren, en om een aangename en betaalbare woonplaats te verzekeren. 

Twee appartementen worden voorbehouden voor studenten die zich engageren om het samenleven binnen het gebouw te versterken. De studenten nemen het initiatief om op regelmatige basis momenten te organiseren waarop de bewoners elkaar kunnen ontmoeten. 

VERHALEN UIT OASIS

Project Oasis heeft zijn naam niet gestolen! Er heerst een zeer huiselijke sfeer in alle rust. Ook brengen de georganiseerde activiteiten alle bewoners gezellig bij elkaar.

Omar, student, Student

Ik ben altijd blij dat ik na een zware schooldag terug kan komen op kot, waar vriendelijke gezichten je begroeten.

Liesa, Student

Elke keer als je buiten komt krijg je een vriendelijke “bonjour” van de buurtbewoners.

Anna, Student

WEMMELSESTEENWEG 229B – JETTE

Een kot met sociaal engagement.

CONTACT

Project Oasis en jij, een match?

Neem hieronder contact op met Brik.

  • Je bent een teamspeler: je vormt een team met je collega-studenten en bent sociaal geëngageerd.
  • Je neemt initiatief: je organiseert activiteiten die de ontmoetingen tussen de bewoners stimuleren.
  • Je bent communicatief: je neemt deel aan het overleg met de bewoners en partners. Basiskennis van Nederlands en Frans is vereist.

De studentenkamers zijn voorbehouden voor studenten van partnerinstellingen van Brik (VUB, EhB, Odisee, LUCA, KU Leuven- campussen Brussel). Dit project loopt in samenwerking met stuvo EhB en de gemeente Jette. We selecteren op basis van motivatie.

https://brik.be/en/termsandconditions/