PROJECT OASIS

Project Oasis is een solidair woonproject in Jette. 6 studenten engageren zich om de solidariteit tussen bewoners te stimuleren en de sociale cohesie binnen het woonproject te versterken. 

! Opgelet, om deze pagina duidelijk weer te geven draai je best je telefoon om.

OVER PROJECT OASIS

Oasis is een solidair woonproject voor een mix van doelgroepen. Sociaal kwetsbare gezinnen, senioren, mensen met een beperking en studenten wonen samen in hetzelfde gebouwencomplex. 

In 2014 legde de gemeente Jette, in samenwerking met verschillende sociale partners, de fundamenten voor dit unieke woonproject, met de bedoeling om tussen de huurders een gevoel van solidariteit en wederzijdse bijstand te creëren, en om een aangename en betaalbare woonplaats te verzekeren. 

Twee appartementen worden voorbehouden voor studenten die zich engageren om het samenleven binnen het gebouw te versterken. De studenten nemen het initiatief om op regelmatige basis momenten te organiseren waarop de bewoners elkaar kunnen ontmoeten. 

VERHALEN UIT OASIS

Project Oasis trekt je weg van de campus en laat je kennismaken met het dorp in de stad en de mensen die er leven. Ik geniet evenzeer van de fietsrit van de campus naar Jette als van de betrokkenheid bij het leven in het gebouw waar we in zitten.

Tom, Student

Ik ben altijd blij dat ik na een zware schooldag terug kan komen op kot, waar vriendelijke gezichten je begroeten.

Liesa, Student

Elke keer als je buiten komt krijg je een vriendelijke “bonjour” van de buurtbewoners.

Anna, Student

WEMMELSESTEENWEG 229B – JETTE

Een kot met sociaal engagement.

BEKIJK DE BESCHIKBARE KAMERS

CONTACT

Wil je graag deel uitmaken van het project Oasis?
Neem hieronder contact op met Brik.

De studentenkamers zijn voorbehouden voor studenten van partnerinstellingen van Brik.
De studenten voor dit woonproject worden geselecteerd op basis van hun motivatie. Een basiskennis van Nederlands en Frans is een vereiste.
De selectie gebeurt in samenwerking met de studentenvoorzieningen van Erasmushogeschool Brussel.

https://brik.be/en/termsandconditions/