OP KOT IN BRUSSEL

Je gaat studeren in Brussel? Goed plan! Je zoekt een kot in de hoofdstad? Zeker de moeite waard!

Brussel heeft voor jou als kotstudent heel wat troeven: je woont dicht bij je campus, dicht bij je vrienden, en midden in het bruisende leven van een grootstad. De verschillende buurten van Brussel bieden voor ieder wat wils.

Ik zoek informatie als : Internationale student Kotbaas

Schrijf je in en ontvang meer informatie over op kot gaan in Brussel.

TIPS BIJ JE ZOEKTOCHT

Je vindt in Brussel een zeer gevarieerd aanbod aan koten. Maar hoe start je de zoektocht naar een kot dat bij je past?

Lijst je verwachtingen op

Ga voor jezelf na wat jij belangrijk vindt aan een kot: woon je liefst in de buurt van je school, of wil je graag andere buurten ontdekken? Heb je nood aan veel ruimte voor jezelf, of hou je van een gemeenschappelijke keuken en woonkamer?

Tijdens de Open Kotdagen kan je alvast de sfeer opsnuiven in verschillende studentenhuizen en -buurten. Ontmoet er andere kotstudenten, en luister naar hun ervaringen op kot.

Zoek via MyKot

Check het aanbod van je onderwijsinstelling, of zoek via de kotzoeker MyKot. MyKot is de grootste Brusselse kotzoeker. Je vindt er meer dan 3.000 koten in Brussel, zowel van Brik zelf als van privé-eigenaars. Alle koten op MyKot zijn gecontroleerd en voldoen aan de huidige wetgeving op vlak van brandveiligheid en comfort. Dat neemt een pak zorgen weg!

Ga ter plaatse

Heb je een interessant kot gevonden? Regel een bezoekje met de kotbaas om de kamer te bezichtigen. 

Huren bij Brik? Kom dan naar de Kottours. Die starten op 1 juli en gaan meermaals door per week tot alle koten verhuurd zijn. Een gids neemt je mee langs de beschikbare koten. Voor de buitenlandse studenten organiseren we ook enkele online Kottours.

Lees je huurcontract

Neem altijd je huurcontract aandachtig door. Elke kotbaas die verhuurt via MyKot werkt met het modelcontract. Zo ben je zeker dat alles wat in het huurcontract staat wettelijk is én heb je recht op gratis bemiddeling door de organisatie achter MyKot, in geval van problemen. 

WIE WORDT MIJN KOTBAAS?

Huren bij je onderwijsinstelling

Sommige hogescholen en universiteiten hebben eigen studentenhuisvesting. VUB beheert zo’n 1.500 koten op en rond de campussen. LUCA en KU Leuven Campus Sint-Lucas Brussel bieden 67 koten aan in Art Upkot. De studenten van EhB, Odisee en KU Leuven Campus Brussel kunnen rechtstreeks bij Brik terecht voor hun zoektocht naar een kot. Informeer bij de studentenvoorzieningen van je onderwijsinstelling of er koten voor jou beschikbaar zijn. Ga zeker na bij hen of je in aanmerking komt voor financiële steun.

Huren bij Brik

Brik verhuurt zelf ongeveer 350 koten. Hier is Brik dus de kotbaas. Alles wordt rechtstreeks geregeld tussen Brik en de student: van het huurcontract tot het dagelijks onderhoud. De kamers zijn voorbehouden voor studenten van de partnerinstellingen van Brik (VUB, EhB, Odisee, LUCA, KU Leuven – campussen Brussel).

Brik verhuurt aan verschillende doelgroepen. Zelfs als pas afgestudeerde student kan je nog bij ons terecht!

Huren bij een privé-eigenaar

Privé-eigenaars verhuren de meeste koten in Brussel. Veel van die koten vind je op MyKot. Interessant kot gezien? Neem contact op met de kotbaas voor meer informatie en een bezoek. Alle contracten en praktische zaken regel je rechtstreeks met de kotbaas.

Zijn er problemen met de kotbaas? Dan kan je Brik contacteren als bemiddelaar.

Huren bij SVKS

Je zoekt een kot maar hebt het financieel moeilijk? Het Sociaal Verhuurkantoor voor Studenten (SVKS) verhuurt koten aan een verlaagde prijs aan studenten met een bescheiden inkomen. 

Zijn er nog vragen? Bekijk dan onze FAQ