ONTDEK HET CULTUURAANBOD IN BRUSSEL EN VERRUIM JE GEEST

In Brussel kan je als cultuurliefhebber echt je hart ophalen. Van baanbrekend theater tot een underground dj-set: het cultuuraanbod biedt hier voor elk wat wils. In de bekende instituten, zoals de Munt of de KVS, kan je de absolute toppers gaan bekijken, maar ga ook op zoek naar de minder bekende pareltjes.

Theater

Fan van podiumkunsten? In Brussel blijf je zeker niet op je honger zitten! Je hebt de grote klassiekers waar je regelmatig topacteurs en -regisseurs aan het werk kan zien: Opera in De Munt,  theater in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS), de BOZAR of het Kaaitheater. Maar ook in kleinere onafhankelijke zaaltjes kan je prachtige dingen ontdekken. Hou voor het cultuuraanbod in de stad zeker het magazine van BRUZZ in het oog. Zij maken elke week een handig overzicht, zodat je niets hoeft te missen.

Musea

Ook musea spelen een belangrijke rol in het cultuuraanbod van onze hoofdstad. Vergaap je aan de klassiekers en laat je inspireren in de meer out-of-the-box musea. Maar kunst kijken doe je in Brussel niet enkel in musea: verdwaal in de straten en ontdek de spectaculairste street art. Vergeet ook niet dat er in onze hoofdstad vaak experimentele tijdelijke expo’s neerstrijken, check zeker bruzz.be voor meer info.

Bibliotheken

Brussel heeft ook een aantal prachtige bibliotheken. Je vindt er extra lectuur voor je studies, een rustige plaats om te studeren en een onuitputtelijke bron van leesvoer. Boeken uitlenen is in de Brusselse bibliotheken trouwens helemaal gratis voor studenten. Meer info over de activiteiten, de adressen en de openingsuren vind je hieronder.

LEES MEER
Paspartoe

Paspartoe

De Paspartoe is een voordeelkaart voor allerlei culturele activiteiten in Brussel. Het kost je slechts eenmalige 2 euro en is levenslang geldig. Op heel wat plekjes spaar je punten die je nadien kan inruilen tegen allerlei voordelen. Studeren in Muntpunt is een punt waard, bij de AB naar een concert gaan ook. Je krijgt daarbovenop jaarlijks een digitale cultuurbon krijgen twv 6 euro.