STUDENTENJOB? STAGE? VRIJWILLIGERSWERK?

Zin om als student de handen uit de mouwen te steken? Een extra centje bijverdienen met een studentenjob, ervaring opdoen tijdens een leerrijke stage of je sociaal engageren als vrijwilliger? Het is allemaal mogelijk in Brussel. Wij geven je graag een overzicht van alle mogelijkheden die je als student hebt.

Vrijwilligerswerk

Zin om als vrijwilliger de handen uit de mouwen te steken? Dat kunnen we alleen maar toejuichen! Als vrijwilliger help je niet alleen anderen, maar bezorg je jezelf ook een pak nieuwe ervaringen.

Steunpunt Vrijwilligerswerk Brussel helpt je persoonlijk in jouw zoektocht naar het ideale vrijwilligerswerk. Je kan zonder afspraak bij hun onthaal langs in Muntpunt op de 3de verdieping.

  • Je verruimt je horizon.
  • Je doet ervaring op en ontwikkelt vaardigheden die later nog van pas kunnen komen.
  • Je leert nieuwe mensen kennen én ontdekt andere kantjes van jezelf.
  • Vrijwilligerswerk staat heel erg mooi op je cv: het toont motivatie, inzet en engagement!
  • Het opent deuren naar een vaste job binnen de organisatie.

Ook Brik zoekt geregeld vrijwilligers. Heb je zin om mee te werken aan Brussel Brost of in de Study Spaces? Contacteer ons zeker!

Stages

Zin om de theorie eens in de praktijk uit te testen? Dan is het tijd voor een stage! Soms maakt een stage deel uit van je opleiding, maar wist je dat je ook stage kan lopen op vrijwillige basis? In de stagedatabank vind je al een ruim aanbod, maar durf ook spontaan te solliciteren bij het bedrijf van je dromen – wie weet krijg je de unieke kans om in een uitdagende omgeving stage te lopen.

Ook bij Brik worden stagiaires met open armen ontvangen. Hou onze vacatures dus zeker in het oog of mail ons! !

Studentenjobs

Voor je start met zoeken naar de studentenjob van je dromen, neem je best eens een kijkje op Student@work. Op deze site vind je meer info over hoeveel uur je mag werken, hoeveel je verdient en wat er gebeurt met je kinderbijslag.

Wil je werken in een restaurant, café of winkel? In Brussel zijn heel wat studentenjobs te bemachtigen. In de verschillende vacaturedatabanken vind je zeker heel wat aanbiedingen. Check ook eens of je universiteit of hogeschool niet op zoek is naar een jobstudent.

Tijdens de zomermaanden hebben ook wij, bij Brik, jobstudenten nodig om koten klaar te maken voor het nieuwe academiejaar en om mee te helpen aan de frontdesk. Iets voor jou? Stuur ons dan zeker een mailtje!