Ontdek Brussel

ONTDEK BRUISEND BRUSSEL

Onze stad is een boeiende plek (of plaats) om te studeren,  maar ook om te leven. Ontdek Brussel, waar op elke hoek wel iets te beleven valt! Snuif je graag wat cultuur op? Ben je toe aan wat rust in het groen? Heb je zin in een lekker hapje met je vrienden? Of wil je dansen op opzwepende beats? In Brussel kan het allemaal! Hieronder vind je meer info over alles wat Brussel je te bieden heeft. Veel plezier met het ontdekken van jouw studentenstad!

Cultuur

Van overweldigende opera, over baanbrekend toneel tot een underground dj-set: in Brussel komt elke cultuurliefhebber aan zijn trekken. Bekende instituten zoals de KVS of de Munt tonen je de absolute wereldtop, maar ook bij kleinere organisaties kan je absolute pareltjes ontdekken.

Aan het werk

Centje bijverdienen zodat je dat peperdure handboek kan kopen (of nét iets vaker op café kan gaan)? Hier vind je enkele nuttige links. Ook als je de handen uit de mouwen wil steken als vrijwilliger vind je hier nuttige tips!

Sport

Een gezonde geest in een gezond lichaam. Werk je als student niet enkel boven je boeken in het zweet. Brik zoekt  samen met de sport-professionals van VGC en de sportdiensten van de hogescholen en universiteiten naar de beste sportplekken in de stad.

Uitgaan

Je boeken beu en zin om alles eens los te shaken? Groot gelijk, de boog kan niet altijd gespannen staan! Bekijk onze aanraders om te dansen tot de zon terug opkomt.