HET OPENBAAR VERVOER, VLOT VAN HET ATOMIUM NAAR ZUIDSTATION

Met het openbaar vervoer sta je vanuit alle hoeken van het land snel in Brussel. Ook binnen de stad zijn de bus, de trein, de tram en de metro een efficiënte manier om je te verplaatsen. Bovendien geniet je als student van fikse kortingen. Bekijk snel het uitgebreide aanbod!

MIVB

De MIVB/STIB organiseert het openbaar vervoer (metro, trams, en bussen) in Brussel. Ze staan bekend voor hun hoge frequentie en goede service. De handige app van de MIVB geeft de reële doorkomsttijd aan, zodat je steeds weet hoe laat je aan de halte of op het perron moet staan!

IOS app
Android app

NMBS

De makkelijkste en vaak snelste manier van thuis naar je kot, en omgekeerd? De trein! Brussel heeft 34 (inderdaad, 34!) stations. De drie grootste hebben rechtstreekse verbindingen vanuit alle hoeken van het land: Brussel-Noord, Brussel-Centraal en Brussel-Zuid. Ook handig om je vrienden in andere studentensteden te bezoeken!

  • Wanneer je elke dag de trein neemt, kies je best voor een schoolabonnement
  • De Student Multi (vroegere campuskaart), ideaal voor kotstudenten, als je maar 1 keer per week hetzelfde traject doe (maximum €1,77 per rit!)
  • Routeplanner
IOS app
Android app

De Lijn

De Lijn brengt je vlot van Brussel naar alle Vlaamse steden en gemeenten in de buurt van onze hoofdstad.

IOS app
Android app

TEC

De bussen van TEC zorgen voor een vlotte verbinding tussen Brussel en Wallonië.

IOS app
Android app