Marché Vélo IV was een succes

Zeshonderd bezoekers zakten gisteren af naar de Beursschouwburg voor de vierde editie van Marché Vélo, het Brusselse studentenfietsfeest. De fietser en fietser-in-spé konden er snuisteren door het grote aanbod op de tweedehandsfietsenmarkt. Meteen na aankoop kon de student z’n nieuwe tweewieler beveiligen met een fietsslot aan studentenkorting en een gratis gravering. Daarnaast kon je ook zelf je fiets leren repareren, of ‘m gratis onder handen laten nemen door de Velofixer.

Aan fietsvertier was er evenmin gebrek. De hele avond lang kon je meedoen aan de competitie koersen op rollen, iedereen was coureur. Na de zware inspanning kon je neerploffen in de zetel waar je met een pintje in de hand kon genieten van de Brusselse fietscinema, funky muziek en lekkere spaghetti.

Steeds meer studenten in Brussel kruipen op de fiets en dat stelde wij ook vast via een fietsonderzoek dat afgenomen werd bij 1000 studenten. De resultaten van de BrikBike Student Survey werden in primeur gepresenteerd op Marché Vélo.