Blog opening brik

Inhuldiging van het open huis van Brik
Brik is verhuisd!

 

In onze nieuwe, gastvrije locatie te Zavelput 20, 1000 Brussel, krijgen de Brusselse studenten de ruimte die ze verdienen. Want het verhaal van Brik wordt geschreven voor en door studenten. Dat betekent dat Brik de Brusselse student betrekt bij haar activiteiten en dat studenten ook beroep kunnen doen op de infrastructuur en know-how van Brik.

Bovendien ligt het gebouw tussen 16 nieuwe studentenkoten, 4 flats voor jong afgestudeerden en het internationale studentenhuis Van Orley. De ideale plaats dus om studenten uit Vlaanderen en de wereld door hun academiejaar in Brussel te loodsen.

Op de officiële inhuldiging waren naast studenten ook talrijke politici en collega’s van de Nederlandstalige hogeronderwijsinstellingen in Brussel aanwezig.
Bert Anciaux, voorzitter van Brik – Student in Brussel, en Sven Gatz, Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel heetten de genodigden welkom.

Sven Gatz: “De inwijding van het open huis van Brik is meer dan gewoon een nieuw kantoor en administratieve zetel. In dit huis zal de student centraal staan. Ik ben dan ook blij dat ik als Vlaams Brussel minister de missie om jaar na jaar studenten te laten kiezen voor Brussel als studentenstad, kan toevertrouwen aan een organisatie als Brik.”

Bert Anciaux: “Brik is een uniek gegeven in het hoger onderwijs. Eén, omdat verschillende instellingen van verschillende netten en associaties samenwerken om hun studenten de tijd van hun leven te geven in de fantastische stad die Brussel is. Twee, omdat ze gezamenlijk Brussel op de kaart zetten als grootste studentenstad. En drie, omdat ze gezamenlijk zorgen voor de internationale uitstraling van het Nederlandstalig hoger onderwijs.”

Na een symbolische boomplanting in de tuin van Brik ging het feest van start.

Kan je de video hierboven niet zien? Bekijk ze hier:  reportage 1 en reporage 2