Fietsen in Brussel

Fietsen is en blijft een van de beste manieren om je te verplaatsen in Brussel. De fiets is snel, sportief, goedkoop en je kan overal heen op elke moment van de dag.

 

Om het fietsen in Brussel onder de knie te krijgen, krijg je via Br(ik 50% korting op een jaarabonnement voor de Villo!-deelfietsen. Heb je toch liever je persoonlijke tweewieler 24/7 binnen handbereik, dan kan je een studentenfiets huren voor 70 euro per jaar, inclusief onderhoud en slot. Je kan ook een tweewieler scoren bij een fietsenwinkel of online.

 

Eens je een fiets hebt staan, begint het echte werk. We hebben alvast de snelste fietsroutes van de campus naar het centrum en terug verzameld. Als je de knepen van het vak wilt leren kun je het hele jaar meedoen aan Bike Experience, waar een ervaren fietser in Brussel je op weg kan helpen.

 

Heb je pech? Ga dan langs bij een van de Brusselse fietsateliers waar je je fietskan laten herstellen voor een voordelig prijsje, of waar je kan leren hoe je je fiets er zelf bovenop helpt.

BikeTool

Br(ikbike - Biketool - blokje

Villo!

Huur een BrikBike

Blokje_studentenfietskopie

Bike Experience

Br(ikBike - bike experience

Br(ikBike Routes

DIY Fietsreparatie

Fiets kopen?

Student Survey

Ontdek de stad