Exclusieve Studeerplek voor Brusselse studenten in Tour en Taxis

Br(ik Study Spaces

Brussel 16 mei 2017 – Br(ik vzw, de servicedesk voor studenten in Brussel – een samenwerkingsverband van de Nederlandstalige hoger onderwijsinstellingen, zorgt tijdens de aankomende blok- en examenperiode voor 15 bloklocaties in Brussel, de Study Spaces. Meer dan 500 studenten kunnen hier dagelijks komen studeren. Sinds 2014 biedt Br(ik in samenwerking met de Vlaamse Gemeenschapscommissie Study Spaces op verschillende locaties in de stad. Deze keer kunnen 50 studenten ook terecht in het koninklijk pakhuis van Tour & Taxis.   

Samen studeren zit in de lift. Om het blokken wat aangenamer te maken, zoeken studenten meer en meer elkaars gezelschap op. Omdat studenten thuis of op kot vaak te veel afleiding hebben, kiezen ze ervoor om samen te studeren op een rustige plaats, zoals in bibliotheken. Ook VGC-collegevoorzitter Guy Vanhengel, bevoegd voor studentenzaken merkt de trend op:

‘Samen studeren is een trend die blijft aanzetten. Ook in Brussel is de vraag hoog en daar willen we als VGC, samen met Br(ik, zeker op blijven inzetten. Het aantal plekken is deze editie al flink uitgebreid (van ca. 350 naar 500). De volgende stap is om ook een aanbod te voorzien tijdens de avonden en weekends van de blokperiodes. Met de locatie op Tour&Taxis hebben de studenten alvast de kans om binnen een inspirerende stedelijke locatie hun boeken open te slaan.’

Br(ik zorgt al een vijftal jaar voor een alternatief in Brussel: de Study Spaces. Dat zijn rustige ruimten waar studenten samen de examens kunnen voorbereiden. Er is wifi en gratis koffie en natuurlijk ook de nodige morele steun van de medestudenten. Studente Freya kan dit enkel bevestigen: ‘Er hangt steeds een gezellige sfeer in de Study Spaces, we moedigen elkaar aan en het helpt echt om anderen te zien studeren rondom je.’

Studenten kunnen van 22 mei tot 1 juli terecht in de diverse Study Spaces in Brussel. Nieuw deze editie is de Study Space op de vierde verdieping in het koninklijk pakhuis van Tour & Taxis. In dit hippe loft kantoor in een historische omkadering kunnen maar liefst 50 studenten studeren met zicht op de Brusselse skyline. Enkele sponsors zorgen voor een extraatje voor de studenten zodat ze in alle comfort kunnen studeren. Daarnaast kunnen de Brusselse studenten ook opnieuw samen blokken in 9 Gemeenschapscentra, 3 bibliotheken, de exporuimte in het VGC-administratiegebouw en een ruimte in het internationaal studentenhuis Van Orley.

Het Br(ik-team, de Vlaamse Gemeenschapscommissie en Tour & Taxis wensen de Brusselse studenten alvast heel veel succes met het voorbereiden van de examens.

Alle info en openingsuren vindt u hier.

Contactpersoon Br(ik
Sara Leemans
+32 (0)474 32 69 45
sara@brik.be

Contactpersoon VGC
Steven Vervoort
+32 (0)475  96 78 31
steven.vervoort@vgc.be

Contactpersoon Tour & taxis
Ine Van de Velde
+32 (0)2 420 60 69
Ine.vandevelde@tour-taxis.com

Nieuws