Rits Café van Erasmushogeschool Brussel lanceert eigen bier

Rits Café van Erasmushogeschool Brussel lanceert eigen bier

Foto: Yves Phan

Het Rits Café, het culturele stadscafé van de Erasmushogeschool Brussel in de Dansaertstraat, lanceert haar eigen bier voor studenten en Brusselaars. ‘EhBIER’, amberkleurig en met fruitige nasmaak, wordt donderdag 11 februari feestelijk voorgesteld in het bijzijn van brouwer Jef Goetelen (’t Hofbrouwerijke, Beerzel).

Al meer dan 6 jaar verzorgt het Rits Café culturele initiatieven voor en vaak ook door studenten. Om ook de Brusselaar het Rits Café op een aangename manier te laten ontdekken, lanceren zij een eigen bier: EhBIER. Met dit bier wil het café zich nog meer profileren als bierspecialist. Het Rits Café zet sinds jaren in op een boeiend en gevarieerd bieraanbod als onderdeel van een breed cultureel programma. Met EhBIER creëerde ’t Hofbrouwerijke uit Beerzel voor de hogeschool een zacht, fruitig, amberkleurig bier met een mooie balans tussen zoet en bitter en een frisse toets door toevoeging van een vleug wilde gist. 

EhBIER wordt officieel voorgesteld op donderdag 11 februari om 20 uur in het bijzijn van brouwer Jef Goetelen, die na de lancering de avond zal vullen met een uiteenzetting en proeverij van zijn andere ambachtelijke, avontuurlijke bieren. Het beloftevolle trio TwoFace vrolijkt de avond op met muzikale intermezzo’s.

Kaarten voor de lancering van EhBIER en de aansluitende degustatie kosten €8 en zijn te koop aan de toog van het Rits Café, open van maandag tot donderdag vanaf 17 uur. Om op de hoogte te blijven van het nieuwe programma in het Rits Café, kun je je inschrijven op de nieuwsbrief, via www.ritscafe.be.

 

Praktisch

Rits Café

Antoine Dansaertstraat 70

1000 Brussel

 

Lancering EhBIER op donderdag 11 februari om 20 uur