#Drink

Elf laptopproof plekken in Brussel

Bib even beu en de study spaces zijn nog niet open?
Op deze plekken kan je overdag rustig aan je paper werken,
met of zonder een sterke kop thee of koffie.

Dit BrikList-artikel werd geschreven door Zoé Skotnicki

WORKSHOP CAFÉ

In het midden van de Louizalaan vind je Workshop Café. Tijdens de middag kan het druk zijn, maar daarbuiten valt het goed mee. Geef je ogen de kost met het mooie interieur. Je vindt er heel wat lekkers: broodjes, pasta, zoetigheden en koffie.

Website Adres

JAT

Op de grens tussen de chique Louisawijk en het centrum van Brussel vind je de verborgen Naamsestraat, een echt pareltje waar het doorgaans heel rustig is. Jat is hier al jaren een vaste waarde. Gratis wifi en comfortabele zetels om in weg te zakken. Zoetekauw? Bij Jat vind je de lekkerste brownies van heel Brussel, zeker de snickersbrownie!

Website Adres

LULU

LuLu is een vrij nieuw concept: het is een interieur- en kledingwinkel, brunch- en koffieplek. Bovendien kan je op het terras werken en/of rustig studeren. De interieurshop heeft leuke ideetjes om je kot op te fleuren. LuLu ligt in de Kastelijnwijk in Elsene, een wijk die zeker het verkennen waard is, want je vindt er ook heel wat andere parels!

Website Adres

SUPRA BAILLY

Een klassieker in Elsene. Heerlijk sterke koffie zonder veel poespas. SupraBailly heeft de allure van een bruine kroeg, binnen zit je rustig en buiten kan je een hele dag mensenkijken. Als je werk af is, kan je een van de vele speciale bieren uit hun assortiment proeven.

Website Adres

ATELIER EN VILLE

Heerlijk verstopt in de Marollen vind je Atelier en Ville: een hippe kledingwinkel met lokale ontwerpers, een werkruimte, expositieruimte voor jonge kunstenaars, restaurant en bar. Alsof dat nog niet genoeg is, is er ook een tuin achterin. Dé ideale plek om heel wat uurtjes door te brengen met je laptop en boeken!

Website Adres

OR

Een vaste waarde in het centrum, vlakbij de Beurs. Volgens kenners kan je hier de allerbeste koffie van heel Brussel drinken. Op de bovenverdieping is er altijd plaats. Je hebt er bovendien gratis wifi én kraantjeswater. Ideale plek om aan die lastige paper te werken.

Adres

LES GENS QUE J’AIME

Les Gens Que J’aime heeft misschien wel de meest comfortabele sofa’s van Brussel. Tijdens de week is het er lekker rustig, in het weekend wat drukker. Je zit er pal in het centrum, ideaal dus om even weg te zakken voor wat rust tijdens springuren.

Website Adres

LA FABRIQUE

Tussen de poepchique winkels op de Waterloosesteenweg, vind je een gangetje recht tegenover het tankstation in het midden van de straat. Dit steegje neemt je mee naar een verdoken stukje groen. Hier kan je even tot rust komen in de drukke bovenstad.

Website Adres

CAFÉ CAPITAL

Hipster central. Zowel in de Marollen als pal in het centrum vind je Café Capitale. Heerlijke koffie en doorheen de dag genoeg plaats om je bij de overige MacBook-evangelisten te scharen. Als je geluk hebt, is er nog een plekje vrij op het terrasje voor de deur.

Website Adres

LE GRAND CENTRAL

In Le Grand Central, pal in de Europese wijk, zal je doorgaans niet veel studenten tegen het lijf lopen. Deze nieuwe bar/lunchplek van Brusselse horecagoeroe Frédéric Nicolay is groot genoeg om je niet te hoeven storen aan het geroezemoes van anderen. Het kan natuurlijk wel gebeuren dat je eventjes afgeleid bent door het hippe interieur.

Website Adres

LIVING ROOM

Ook Living Room bevindt zich in de Europese wijk. Deze lunchplek/koffiebar/interieurzaak heeft elke dag een ander menu. Wat de pot schaft, lees je op hun Facebookpagina. De comfy zetels zijn ideaal om je door die laatste pagina’s te worstelen.

Website Adres

Ontdek meer BRIK LIST Tips