De Brussel & Ik Studentengids

Het is eindelijk zover! Je studeert bijna af en je moet een studentenstad kiezen. Als je hier belandt wil dit zeggen dat je Brussel in overweging neemt. Goed begin! Maar je bent er nog niet helemaal… Misschien moet je je studiekeuze nog maken, ga je voor de eerste keer op kot of ben je voor een hele tijd ver van huis. Hoe begin je daar aan? Gelukkig helpt onze studentengids je door het bos de bomen te zien.

Heb je nog geen studiekeuze gemaakt? Geen stress. De studentengids biedt antwoord op je vragen. Je vindt er een overzicht van de Brusselse onderwijsinstellingen samen met de data voor infodagen en open lesdagen. Lees de getuigenissen waarin Brusselse studenten je meenemen doorheen hun buurt rond de campus. Of ga de buurt gewoon zelf ontdekken aan de hand van de toffe wandelroutes die we voor je hebben uitgestippeld.

Ook voor je droomkot ben je hier aan het juiste adres. In de studentengids geven we je tips waar rekening mee te houden als je op zoek gaat en een paar nuttige links via welke je een kot kan vinden.

Pendelaars, niet gevreesd! Ook voor wie niet op kot gaat, is de gids een must. Of je nu van het station naar school, van de les naar het dichtstbijzijnde café of van thuis naar de winkel moet, je zal je sowieso vaak verplaatsen in Brussel. Te voet, met de fiets, het openbaar vervoer… Het kan allemaal! Wij zochten voor jou de beste manier om van A naar B te geraken.

Je bent er dan eindelijk. Alle belangrijke keuzes zijn gemaakt, je hebt een kot (of een treinabonnement) en je bent klaar om als kersverse student Brussel onveilig te maken. De eerste stappen in het studentenleven kunnen echter overrompelend zijn. Je moet veel beslissingen nemen, in het dagelijkse leven meer zelf doen of organiseren. Waar kan je terecht als je je niet goed voelt? Waar moet je op letten als je in het buitenland gaat studeren? Ook hiermee helpen we je op weg.

Tenslotte voorzien we je van een crash course in het jargon van de Brusselse student. Wil je meteen je mannetje staan en niet voor schut staan omdat je woorden zoals “fieu” en “d’office” nog niet kent? Bereid je alvast voor met het ABC van de student.

Wist je dat de studentengids tot stand kwam met de medewerking van de VUB, Erasmushogeschool Brussel, Odisee, LUCA – School of Arts en KU Leuven campussen Brussel?

Dus waar wacht je nog op? Lees de Brussel & Ik Studentengids 2018 hier! Of bemachtig je eigen exemplaar op één van de vele info- en openlesdagen. Veel leesplezier!

Ontdek de gids