/, Pers/Caféplan wijst de weg naar 1.251 Brusselse cafés

Caféplan wijst de weg naar 1.251 Brusselse cafés

Bron: brusselnieuws.be

Een nieuw caféplan wijst de weg naar 1.251 cafés in het Brussels gewest. Een eerdere versie van het caféplan was beperkt tot de Vijfhoek. De nieuwe kaart bevat ook informatie over de vele cafés in de gemeenten van de eerste kroon rond het centrum.

Het caféplan is opgesteld door Edmond Cocquyt, nachtburgemeester van Gent. Dinsdag stelde hij, in aanwezigheid van de ministers Gatz en Vanhengel (beiden Open VLD), het resultaat voor in het café Chez Henri in de Lakensestraat.

“Iedereen moet op café. Het echte leven is wat ‘s nachts gebeurt”, is de boodschap van Cocquyt.

De inventaris die hij maakte van cafés in Brussel-Stad, Sint-Joost, Elsene, Etterbeek, Sint-Gillis en delen van Schaarbeek, Molenbeek en Vorst, wordt met bijhorende kaart gedrukt op 200.000 exemplaren in het Frans, Engels en Nederlands. De kaarten zullen verdeeld worden via onder meer cafés en toeristische diensten.

De lijst bevat een korte omschrijving van welke bieren er van het vat geserveerd worden, de prijs van een pint en de eventuele aanwezigheid van slots. “Dit is als een telefoonboek, het is niet aangenaam om te lezen en er bestaat geen elektronische versie van”, zegt Edmond Coquyt, die niet uitsluit dat er nog een app komt als hij hier de nodige financiering voor vindt. Zijn inventaris werd bekostigd door de servicedesk voor studenten in Brussel Br)ik, het imagobudget van het Brussels Gewest en een bierproducent.

De publieke budgetten vallen onder de bevoegdheid van ministers Sven Gatz en Guy Vanhengel, twee partijgenoten van Cocquyt, die in 2012 op de Open VLD-lijst stond voor de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. “Edmond is de Hercules van de horeca, die nu zijn Odyssee voleind heeft”, zei Gatz. “Voor dit cafébezoek heeft hij enkele familiale opofferingen moeten doen. Ik hoop dat de plooien inmiddels zijn gladgestreken.”

Wil je er ééntje? Meld je hier aan om te weten te komen waar ze verspreid worden

Terug naar nieuwsoverzicht

2016-11-25T11:57:42+00:00
X
X