BRUSSELSE STUDENTEN STUDEREN OP 26ste VERDIEPING VAN HET WTC GEBOUW

Studenten in Brussel zijn van 11 december 2017 tot en met 31 januari 2018 welkom in de Brik Study Spaces. Dat zijn 11 studeerlocaties, verspreid over heel Brussel, waar studenten in stilte samen kunnen blokken voor hun examens. Deze blokperiode is er ook de nieuwe adembenemende locatie op de 26ste verdieping van het WTC gebouw waar 100 studenten terecht kunnen.

Het fenomeen massablokken zit al langer in de lift. De vraag naar Vooral tijdens weekends en in de zeer vroege en late uurtjes. Sinds 2014 biedt Brik in samenwerking met de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) Study Spaces aan op verschillende locaties in de stad.  Tijdens drie blokperiodes per jaar bieden deze Study Spaces soelaas, inclusief gratis wifi en koffie. De ruimtes worden ingericht in een aantal Brusselse gemeenschapscentra en bibliotheken, in Muntpunt, in het hoofdkantoor van de VGC en in het internationaal studentenhuis Van Orley. Deze blokperiode kunnen studenten ook terecht in het kantoorgebouw van Brik dat dient als “open huis” voor studenten en in de tijdelijke Study Space in het WTC gebouw.

Brik organiseert almet veel succes de Study Spaces, maar speelt dit jaar nòg meer in op de behoeften van de student. De tijdelijke herbestemming van verdieping 26 van het WTC gebouw in de Simon Bolivarlaan zorgt voor 100 extra studeerplaatsen in het centrum en zal elke weekdag open zijn van 9u tot 22u. Ook in het open huis van Brik en Van Orley zal de Study Space tot laat, en zelfs tijdens het weekend open . Een overzicht van alle locaties en openingsuren is hier te vinden.

Brik – Student in Brussel vzw is de servicedesk voor studenten en de Nederlandstalige hogeronderwijsinstellingen in Brussel. Ze bestaat dankzij de steun van de Vlaamse Overheid en in samenwerking met de VGC en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Brik levert diensten aan studenten zoals huisvesting, informeert studenten over Brussel onder andere tijdens infodagen en organiseert grote en kleine events zoals Brussel Brost en fietstours.