< HOME

Main Stage: 20u15 – 21u15

STIKSTOF is het geesteskind van Jazz, Zwangere Guy en Astrofisiks – live begeleid door Deejay Vega. Na twee platen over het straatleven in de grootstad zetten ze met hun derde album ‘Overlast’ de Brusselse

hiphopscene definitief op de kaart. Headliner alert op de Main Stage!

Genre: hiphop

Beluister STIKSTOF

Main Stage: 21u15 – 22u45

“Your favourite dj’s favourite dj”. Lefto is een digger pur sang en een paar stappen voor op elke early adopter. Nog belangrijker: hij is gespecialiseerd in het afbranden van Brusselse podia. Alles kapot!

Genre: hiphop

Beluister Lefto

Main Stage: 19u00 – 19u45

Jaguar Jaguar verkocht in het voorjaar de AB Club uit met uitstekende poprock die doet dromen van Balthazar. Ze spelen op het hoofdpodium na de kick-off, maak je klaar voor een hemelse zonsondergang.

Genre: poprock

Beluister Jaguar Jaguar

BRUZZ: 21u30 – 22u45

Onze resident draait al voor de 8ste keer op Brussel Brost en doet dat zoals steeds met een berg vinyl van voor 1992. Eerder gingen Pukkelpop en Rock Werchter al voor de bijl. Men weze gewaarschuwd: uw kleine teen zal bewegen.

Genre: oldskool classics

Beluister Mensch, erger je niet!

Stoemp! Café: 19u30 – 20u15

Borokov Borokov is een viertal losbollen uit Antwerpen dat zich uitleeft op elektronische muziek. Hun knotsgekke live electronica bracht hen onder meer al naar de AB en Best Kept Secret Festival.

Genre: live electronica

Beluister Borokov Borokov

Main Stage: 17u30 – 18u15

De Brusselaars van Saudade wonnen in december de talentenjacht Concours Circuit, de Franstalige tegenhanger van De Nieuwe Lichting. Ze combineren indie met soul en toonden dat al op Dour en Les Ardentes.

Genre: Indie, soul, pop, alternative

Beluister Saudade

BRUZZ: 20u00 – 21u30

Alfred Anders is een bekende naam is het Brusselse nachtleven. De oprichter van platenzaak Crevette Records liet zijn stad bewegen als organisator van partyconcept We Bring You en als DJ bij Borealis.

Genre: house, disco, techno, minimal

Beluister Alfred Anders

Stoemp! Café: 20u30 – 22u30

JazzDee is het muzikale broertje van AliA en altijd op zoek naar nieuwe muziek. Hij kenmerkt zich door zijn funky selectie en harde beats. De jonge resident van Kiosk Radio draaide zelfs al op Pukkelpop en Dour!

Genre: house, disco, hiphop, funk

Beluister JazzDee

BRUZZ: 16u30 – 17u15

Ana Diaz is een jonge Belgische zangeres van Spaanse origine die de Brusselse scène betreedt met haar door soul, jazz, hiphop, flamenco en soms afro-beat beïnvloedde klankgeluid.

Genre: urban, pop

Beluister Ana Diaz

BRUZZ: 17u30 – 18u30

De Brusselse producer GAN GAH serveert zelfgemaakte elektronische muziek met Noord-Afrikaanse invloeden.

Genre: maghreb, electro

Beluister GAN GAH

BRUZZ: 18u30 – 20u00

Rik De Bruycker is radio host bij Studio Brussel en BRUZZ waar hij sinds vele jaren nieuw materiaal aan klassiekers naait. Steeds pittig, altijd dansbaar.

Genre: eclectic

Beluister Masala

Stoemp! Café: 17u15 – 18u00

De Brusselse band ECHT! surft mee op de newjazz vibe en doet dat louter instrumentaal. Zo leverde hun live electronica al het voorprogramma op van Glass Museum tijdens Brussels Jazz Weekend.

Genre: instrumental electronica, newjazz

Beluister ECHT!

Main Stage: 15u30 – 16u00

Ruby Grace verscheen voor het eerst op onze radar met haar inschrijving voor Sound of Sprouts, de muziekwedstrijd voor Brusselse studenten. Nadien ging het pijlrecht omhoog en bracht haar mysterieuze electropop haar onder meer naar de Botanique en Pukkelpop.

Genre: Electropop

Beluister Rube Grace

Stoemp! Café: 15u00 – 15u45

Tuk Tuk Thailand is de winnaar van de vi.be-contest voor Brussel Brost. De driekoppige band daagt je uit met live electronica en frisse vocals.

Genre: synthpop, experimental rock

Beluister Tuk Tuk Thailand

Main Stage: 16u30 – 17u00

Bel-Air is de winnaar van de jury- én publieksprijs van Sound of Sprouts, de muziekwedstrijd voor Brusselse studenten. Na hun zegetocht door de AB schopte het vrolijke drietal het onder andere tot de podia van Madame Moustache en het Vijverfestival.

Genre: Britpop, rock

Beluister Bel-Air

Jose

Main Stage: 14u00 – 15u00

José is de winnaar van de DJ-contest voor Brussel Brost op vi.be. Hij beheerst verschillende stijlen maar overtuigde ons met een bijzonder dansbare disco-set. De ideale opener van het hoofdpodium!

Genre: disco

Beluister José

BRUZZ: 14u00 – 16u00

Lowkey is een jong hiphopcollectief uit Brussel met een wekelijkse show op BRUZZ. Ze zijn als geen ander op de hoogte van alles wat beweegt in de urban scene. Voor Brussel Brost nodigen ze verschillende artiesten uit op het podium.

Genre: hiphop

Beluister Lowkey Radio

Boite – JH ‘t Schab

Deze jonge Brusselaar ademt hip hop, techno en dub. Naast dit alles kan je ook eigen producties in zijn setjes verwachten.

Genre: hiphop, techno, dub, funk

Beluister Arloi.

Boite – JH de Schakel

19 jaar oud en wonende te Vilvoorde. Zijn passie voor muziek begon al op jonge leeftijd. Hij draait klassiekers tot progressieve House en zoveel meer… Je kan er niet op stilstaan!

Genre: Commercial music, progressive house, EDM

Boite – JH Dar

Producer / DJ gesitueerd in Brussel, met invloeden van bass, heavy trap, beats, grime en “influenced” drum grooves zijn binnen zijn brede selectie. Het kan dus alle kanten op gaan.

Genre: hip hop, future trap, garage, afro

Boite – JH Alleman

Geboren in ’97, YAVA is een Canadees die nu in BXL woont en Jh Alleman (Oudergem) representeert. Van Bass Heavy sounds tot Psychedelic met Oosterse invloeden, verwacht het onverwachte.

Genre: bass music

Boite – JH ‘t Mutske

Alles wat de hardere kant van techno toebehoort. Ridge producet up tempo techno met een vleugje acid erbij. Onlangs verscheen één van zijn tracks op de debuutplaat van het collectief 303BreakStreet.

Genre: acid techno (hybrid)

Beluister Ridge

Boite – JH ‘t Uilekot

Hystatus is een duo, Luke Melville uit Manchester en Darshan Pham uit Brussel die sinds 2015 elektronische muziek produceert. Aanvankelijk verwierven ze een reputatie als Drum & Bass producers, met tracks als “The Launch” of “Your Ghost Is My Enemy”. Stilaan introduceerden ze hip-hop, jazz, glitch-hop en experimentele invloeden in hun muziek. Door deze originaliteit werden ze in verschillende Europese landen zoals Tsjechië, Engeland, Luxemburg of Duitsland voor optredens uitgenodigd.

Genre: drum & bass, halftime, hip hop

Boite – JH ‘t Tongeluk

Eclectische DJ met een voorliefde voor elektronische en wereldse muziek. Furu Sato gaat van rake italo disco tot stomende acid house. Van afro boogie tot gevestigde trance-parels. Van dynamische breaks tot hamerende techno. Vorig jaar reeds op Brussel Brost als Eagle Stone, dit jaar opnieuw en met meer passie en energie dan ooit.

Genre: world, disco, acid

Boite – JH de Kuub

ATOMIK is een 23 jarige DJ uit Sint-Agatha- Berchem. Naast zijn reguliere sets in jeugdhuis de Kuub, draaide hij ook op CubaNight, Vijverfestival en Kiesweek Ekonomika. In 2017 deelde hij de line up met onder andere DJ Licious, Double Pleasure en Freaquency tijdens Belgian Week in Val Thorens. Op zijn house beats valt gewoon niet stil te staan.

Genre: house