ONTDEK DE SNELSTE EN MOOISTE FIETSROUTES

De BrikBike Routes brengen je in geen tijd van het centrum naar je campus en weer terug. Alle fietsroutes zijn gekeurd door de koeriers van PedalBXL: niet te veel kasseien en zo weinig mogelijk hellingen! Bovendien voeren ze je langs een paar toffe Brusselse plekjes, ideaal om eventjes op adem te komen. Zin in een ontspannende tocht? Dan kan je één van de FietsFun Routes proberen.

Bergop vanuit ‘t centrum

In 11 of 12 minuten

Op de fietsroute van het centrum naar de VUB campus Etterbeek of LUCA campus Narafi, trotseer je een berg. Koerier Karel testte hoe snel je de berg op kunt fietsen met een Villo!-fiets. Doe jij beter?

VUB & EHB Campus kaai

Chillax aan het kanaal

Van het centrum naar campus Kaai fietsen is een plezierritje dankzij de platte wegen en het prachtig zicht op het water. Neem de de insider-fietsroute vanaf het centrum en geniet op de terugweg van de kleurrijke schoonheid van het kanaal.

VUB & EHB Campus Jette

GO GREEN

Campus Jette ver? Nee hoor! Wij zochten en vonden een snelle fietsroute boordevol romantiek, terrasjes en groen. Je zou zelfs vergeten dat je in de hoofdstad van Europa zit! Nathalie waande zich voor één keer terug studente en testte voor jullie deze route uit.

VUB Campus Etterbeek

Wanna work out?

Het goede nieuws: van de VUB naar het centrum kan je je laten glijden! Het mindere nieuws is dat de weg naar de campus een kuitenbijtertje is. Fietskoerier Thomas ging de uitdaging aan en fietste heen en terug  zonder één verkeersovertreding en bleef de hele rit met zijn voeten op de pedalen.

LUCA Campus Narafi

OP HET DAK VAN DE STAD

Narafi ligt zo goed als op het hoogste punt van Brussel. Een klim is dus onvermijdelijk, maar deze mooie fietsroute door het chique Elsene en gezellige Sint-Gillis leid je wel naar één van de mooiste plekjes van de stad.

LUCA Campussen Paleizenstraat

BIG CITY LIFE

Een uitje naar de LUCA-campussen aan de Paleizenstraat is een citytrip in eigen stad. Ga op ontdekking in deze kleurrijke, volkse buurt! Fietskoerier Karel deed hetzelfde bij zijn levering in Schaarbeek.

Parklife

OP PICKNICKAVONTUUR

Brussel kent een paar verborgen parkjes. Bindt een flesje wijn, baguette en een punt briekaas achter op je fiets en volg Luana op deze fietsroute van het ene stukje groen naar het andere.