Afgestudeerd, wat nu?

Ben je pas of bijna afgestudeerd en wil je graag een leven in Brussel uitbouwen? Wees welkom! 

Bij Brik werken we momenteel aan een handig overzicht dat jou moet helpen bij de zoektocht naar een woning, het vinden van een job en het leggen van sociale contacten in Brussel. Zo wordt Brik niet alleen de servicedesk voor alle studenten, maar ook voor pas afgestudeerden en alumni.  

  • In welke Brusselse gemeente is het leuk om te wonen? Hoe vind ik een goeie woning? Kan dat samen met vrienden? Moet ik dan ook meteen mijn domicilie veranderen? En welke verzekeringen moet ik nemen? 
  • Ik zoek een job. Hoe zit dat in Brussel? Is de VDAB hier ook actief? Welke stappen moet ik zetten? En waar vraag ik een uitkering aan? Kan ik dan ook nog een bijkomende opleiding volgen? En tot wanneer kan ik als student blijven werken? 
  • Ik ken eigenlijk nog niet zoveel mensen in Brussel. Hoe en waar leg ik de beste contacten? Kan ik hier makkelijk een sportclub vinden? Of toneel spelen? Ook in het Nederlands?   

Op al deze vragen mag je binnenkort een antwoord verwachten. Hou onze website en socialmediakanalen in de gaten. Wil je alle info gewoon toegestuurd krijgen? Laat dan hier je gegevens na. Alvast welkom in Brussel!