Stages

Een stage is de perfecte kans om tijdens je studies al een eerste werkervaring op te doen. Bij sommige opleidingen maakt een stage deel uit van het traject, maar iedereen kan ook altijd een vrijwillige stage beginnen. Wil je een paar weken of maanden aan de slag bij het bedrijf of de organisatie van je dromen? Stuur dan zeker een spontane sollicitatie!
Op de websites hier onderaan kan je ook terecht voor verschillende stageaanbiedingen.

Ook bij Br(ik worden stagiairs met open armen ontvangen. Aarzel niet om onze vacatures te bekijken of ons een mailtje te sturen.

Studentenjob

Voor je je zoektocht naar de ideale studentenjob begint, kijk je best eens op Student@work. Hier vind je meer info over het aantal toegestane werkdagen, wat er gebeurt met je kinderbijslag, hoeveel je kan verdienen …

Er bestaan heel wat vacaturedatabanken waar je een kijkje kan nemen. Restaurants, cafés en winkels zijn ook vaak op zoek naar jobstudenten, dus loop gerust ergens binnen om je hulp aan te bieden. Check ook eens of je universiteit of hogeschool niet op zoek is naar een jobstudent.

Tijdens de zomermaanden hebben we bij Br(ik ook jobstudenten nodig om koten klaar te maken voor het nieuwe academiejaar en om mee te helpen aan de frontdesk. Iets voor jou? Stuur dan zeker een mailtje!

Vacaturedatabanken:

Vrijwilligers

Een nieuwe hobby? Ervaring opdoen? Proeven van de werksfeer? Mensen helpen?

Vrijwilligerswerk is het antwoord op al je vragen!

Als vrijwilliger help je niet alleen anderen, je krijgt er ook zelf heel wat voor terug:

  • Je leert nieuwe mensen kennen
  • Je doet ervaring op en ontwikkelt vaardigheden die later nog van pas kunnen komen
  • Je ontdekt andere kantjes van jezelf
  • Vrijwilligerswerk staat heel erg mooi op je cv: het toont motivatie, inzet en engagement!
  • Soms krijg je een onkostenvergoeding
  • En wie weet krijg je zelfs een plaats aangeboden in de organisatie!

Br(ik draait ook voor een stuk op vrijwilligers. Wil je meedraaien in de organisatie van Brussel Brost of Marché Velo? Kom dan bij de Br(ikbende! Meer weten over vrijwilligerswerk? Neem hier dan zeker een kijkje voor info en vacatures.

Ontdek Brussel