#Party

7 platenwinkels in Centrum Brussel

Dit BrikList-artikel werd geschreven door Margot Vanlaet

THE COLLECTOR

Vlak naast de Beurs, tussen twee souvenierwinkeltjes in, ligt de platenzaak ‘The Collector’. Deze zaak is een familiebedrijf, de moeder van uitbater Piet, zorgt elk jaar voor 6000 tot 7000 nieuwe platen vers vanuit de Verenigde Staten. De winkel spitst zich vooral toe op pop- en rockplaten die op de benedenverdieping staan uitgestald, maar op de bovenverdieping vind je ook soul- en jazzplaten.

Website Adres

JUKE BOX SHOP

Toch niet zo’n fan van pop, rock, soul of jazz? Niet getreurd! Platenwinkel Juke Box Shop, op de Anspachlaan, heeft voor ieder wat wils. De winkel biedt een grote en zeldzame collectie platen aan, in heel uiteenlopende genres. Gaande van garage, blues tot surf. Juke Box Shop is de oudste platenwinkel van Brussel en eigenaar Jean-Pierre is gepassioneerd door de vinylplaat. Naast het uitbaten van zijn winkel, organiseert hij jaarlijks de platenbeurs mee in de Ravensteingalerie.

Website Adres

CAROLINE

Wat verderop, op de Anspachlaan, ligt de platen-, cd- en dvdwinkel Caroline Music. Na vele jaren de winkel te hebben uitgebaat in de Sint-Honorédoorgang, moest de winkel zijn deuren sluiten. De winkel heropende, in samenwerking met platenwinkel Goupilophone zijn deuren op de Anspachlaan. De winkel biedt platen aan in uiteenlopende genres, gaande van rock tot soul. Is je budget nogal krap? Geen nood, je kan er zowel nieuwe als tweedehandsartikelen kopen. Maak je niet ongerust als je je favoriete plaat niet meteen terugvindt, je kan de platen er gewoon bestellen

Website Adres

DOCTOR VINYL

Liefhebbers van elektronische muziek kunnen eveneens terecht in de hoofdstad. Doctor Vinyl is gespecialiseerd in house, techno en dansplaten. De winkel opende in 1997 de deuren en is ondertussen wereldwijd gekend. Er komen heel wat grote producers en DJ’s over de vloer! Een kijkje gaan nemen is de boodschap!

Website Adres

ELEKTROCUTION

Is mainstream niet je ding? Dan ben je bij platenwinkel Elektrocution aan het juiste adres. Liefhebbers van electro goth, neo folk, metal… vinden hier volledig hun ding! De uitbater, Michel Kirby is een voormalig gitarist van de groepen metal disturbance en Deviate. Het zal je dan ook niet verbazen dat er regelmatig trouwe fans de deur platlopen om een plaat te kopen bij hun idool.

Website Adres

ARLEQUIN

Vond je als reggea of new wavefan je ding niet in bovenstaande platenwinkels? Dan hoef je niet te vrezen. Vinylwinkel Arlequin, verkoopt vast en zeker jouw favoriete platen. De winkel valt al van ver op door de verschillende artiesten die de gevel opvrolijken. Arlequin heeft nog een tweede vestiging in Sint Gillis en beide vestigingen verkopen outletplaten.

Website Adres

HORS-SÉRIE

Wie graag wat meer cultuur opsnuift, vindt in hartje Brussel zeker zijn ding. Hors-Série is een tweedehandswinkel die naast LP’s en CD’s ook boeken, films, kunst en strips verkoopt. Voor ieder wat wils, dus geen excuses meer om geen kijkje te gaan nemen!

Adres

Ontdek meer BRIK LIST Tips