4 jobstudenten vertellen over hun vakantie in Brussel

Inschrijvingsgeld, schoolboeken, kot, treinabonnement en een feestje op tijd en stond. Als we het ergens over eens zijn, is het wel dat studeren geld kost. Véél geld. Vandaar kiezen veel studenten ervoor om in de weekends en vakanties een centje bij te verdienen. En waarom zouden ze dit niet doen in hun favoriete studentenstad? Deze vier studentes hebben een studentenjob in Brussel en vertellen je daar graag wat meer over.

Mathilde

Mathilde, 24 jaar, werkt bij Belgian Pride

Hallo, mijn naam is Mathilde en deze zomer werk ik bij Belgian Pride. Als studente Business Management Marketing mocht ik van maart tot mei bij hen stage lopen. Ik verzorgde er het marketing-en communicatieplan om op 23 mei een fantastische editie van de Pride neer te zetten. Als jobstudent doe ik hetzelfde maar dan voor de editie van 2020.

Tinne, 20 jaar, werkt bij Western Union

Mijn naam is Tinne en als studentenjob zit ik achter de balie van een geldwissel-en verstuurkantoor. Mijn mama werkt daar, later mijn zus ook en als laatste telg van het gezin kon ik dus zeker niet achterblijven. Ik doe zowat de basisdingen: geld wisselen, versturen en eventuele vragen beantwoorden. Met de klanten spreek ik voornamelijk Frans en Engels en soms met mijn collega’s een beetje Nederlands. Aangezien mijn mama en zus er ook al werkten, kende ik al wat van mijn collega’s en werden we snel vrienden, dat is wat het werken zo leuk maakt. Voor en achter de balie komen verschillende etniciteiten, leeftijden en culturen samen, een échte Brusselse ervaring zoals ik het graag heb!

Tine
L

Laura, 22 jaar, werkt bij verzorgingstehuis ‘thuis’

Hi, mijn naam is Laura en deze zomer werk ik in het psychiatrisch verzorgingstehuis ‘thuis’ in Ganshoren. Ik mocht hier eerder dit jaar al stage lopen en ook tijdens de zomer konden ze zeker een paar helpende handen gebruiken. Psychiatrie roept soms toch veel vooroordelen op maar eigenlijk is dit een plaats waar mensen terecht kunnen wanneer ze niet meer zelfstandig kunnen wonen en bij bepaalde zaken ondersteuning nodig hebben. Zo help ik s’ochtends bij de ochtendzorgen van de bewoners zoals wassen, scheren, bedden opmaken etc. ’s Middags help ik bij het middageten. De meeste bewoners spreken Frans maar spreken vaak ook Nederlands waardoor ik beiden door elkaar spreek. Dat brengt vaak grappige taferelen met zich mee. Het is fijn om te zien hoe dankbaar de mensen zijn en hoe gelukkig ze zijn met de kleine dingen. Ik ga dus elke keer weer met plezier naar het werk!

Marie, 22 jaar, werkt als stewardess bij TUI

Hey! Mijn naam is Marie en tijdens de vakanties en weekends werk ik als stewardess bij TUI. Als stewardess sta ik in voor het comfort van de passagiers maar ook voor de veiligheid aan boord. Het houdt dus zeker heel wat meer in dan koffie en thee serveren. Wij moeten de veiligheidsprocedures en -uitrusting op de verschillende types vliegtuigen kennen en zijn getraind om eerste hulp toe te dienen en branden te blussen. Elke vlucht stelt de cabineverantwoordelijke een vraag om onze kennis te testen, het is dan ook belangrijk om regelmatig de procedures te bestuderen. Verder is Nederlands, Frans en Engels spreken belangrijk, zo kan de communicatie aan boord vlot verlopen. Elke vlucht is anders; een andere bestemming, andere passagiers en andere collega’s. Daarom is de job zo leuk! Als je ook zo van afwisseling houdt, graag met mensen werkt en het niet vindt om vroeg op te staan, dan is deze job misschien wel iets voor jou. Dus wie weet tot binnenkort op één van onze vluchten als passagier of misschien wel als collega!

Marie

Waar zoek ik een studentenjob?

  • Actiris
  • Student@work:(ook handig om te checken hoeveel uren je nog kan werken!)
  • Je eigen instelling: ook je eigen hogeschool of universiteit is regelmatig op zoek naar jobstudenten
  • Brik: Ook wij zijn elk jaar op zoek naar studenten die ons tijdens de zomermaanden kunnen helpen bij de voorbereiding van het nieuwe verhuurseizoen.