Huurfietsen voor Brusselse studenten

Persbericht

Donderdag 5 januari. Student en nog geen fiets om de stad mee te ontdekken? Ook in het tweede semester kunnen studenten een fiets huren aan democratische prijzen mét inbegrip van onderhoud en stevig slot. Dit project is een samenwerking tussen Br(ik en CyCLO met de steun van Brussel Mobiliteit.

Een studentenstad in België wordt geassocieerd met een stad waar veel wordt gefietst. Ook in Brussel is er een duidelijke behoefte aan een studentenfiets. In 2015 gaven een kleine 1000 studenten aan dat, indien ze een studentenfiets zouden kunnen huren, ze hun verplaatsingen in Brussel graag met de fiets zouden willen doen.

Daarom verhuurt ‘Br(ik – Alles voor stadstudenten’ sinds oktober 2016 tweedehandsfietsen aan studenten: de BrikBike. Voor de fietsen zelf wordt er samengewerkt met CyCLO, die garant staat voor de aanlevering en het onderhoud van de BrikBike. Dit project kwam tot stand met de steun van Brussel Mobiliteit. Brussels minister van mobiliteit Pascal Smet maakt 26.500 euro vrij voor dit project: ‘Niets beter dan Brussel als student ontdekken op de fiets. We willen met dit project het fietsgebruik bij studenten in Brussel verhogen, zowel bij studenten die hier op kot zitten als bij pendelstudenten. Dit fietsverhuursysteem is een pilootproject. Op het einde van het academiejaar zullen we het evalueren.’

Studenten kunnen een tweedehands fiets huren per jaar of per semester. Hiervoor betalen ze respectievelijk 70 euro of 45 euro en een waarborg. Inbegrepen in de prijs zit een stevig fietsslot en studenten kunnen kosteloos terecht in de CyCLO-ateliers (fietspunten en Vlaamsesteenweg) voor kleine herstellingen of onderhoud aan hun BrikBike. Reserveren kan via brikbike.brik.be, hun fiets ophalen kan in het Fietspunt Centraal van CyCLO in het Centraal station.

BrikBike
Sinds 12 oktober 2016
Start tweede periode vanaf 11 januari 2017
Meer informatie op brik.be

Contact
Br(ik:
Peter Van Eetvelde – projectmedewerker
peter@brik.be
0474 02 34 72

COMMUNIQUÉ DE PRESSE (FR) – PRESS RELEASE (ENG)

Nieuws