#Sport

11 x lopen in Brussel

Sporten is leuk, maar net als studeren (#studyspaces) is het fijner in groep dan alleen! Ben jij het ook beu om steeds alleen te gaan joggen of kan je de loopband van de plaatselijke fitnesszaal even niet meer zien? Maak gebruik van de zomer die in zicht is en ga (samen) lopen in een park of bos in je buurt. Misschien train je wel genoeg om mee te doen aan één van de vele Brusselse loopevenementen!

Centrum  Kanaal 

 Of je nu op kot zit in Anderlecht of in het centrum en of je nu les hebt op campus Kaai of Dansaert: het kanaal is er voor jullie allemaal! Heerlijk om op een zonnige dag op het jaagpad langs het water te lopen. Let op! Het kan er stevig waaien. Maar de volledige route is dan weer lekker vlak. Voor- en nadelen!  

FOCUS ON THE BENEFITS

Maar een maand zonder alcohol, dat is ook een maand zonder katers. Stel je voor: geen barstende hoofdpijn of een veldslag in je maag, maar een frisse kop die uitkijkt naar een goed ontbijt en een lekkere kop koffie. Geen existentiële crisissen of spijt van alle domme dingen die je de voorbije nacht weer eens hebt uitgehaald, wel een spontane glimlach wanneer je terugkijkt op een leuke avond zonder zwarte gaten, maar boordevol plezier.

IK KAN DA!

Zoals Olly Wannabe het zo wondermooi kan zeggen: ikanda! Beter nog: wij kunnen dat allemaal. Om de laatste loodjes te verzachten ontwikkelden we een hemelse briktail die geen alcohol nodig heeft om je in hogere sferen te doen belanden. Nog een kleine tip voor extra motivatie: ga naar Olly Wannabe’s soundboard op de website van Ketnet, stel zijn bemoedigende woorden in als berichttoon en wordt er de hele dag door aan herinnerd dat Tournée Minérale een fluitje van een cent is.

INGREDIËNTEN VOOR 4 BRIKTAILS

  •  50 cl tonic
  • enkele takjes basilicum
  • 250 gram frambozen
  • 1 limoen
  • crushed ice
  • suiker (naar smaak, optioneel)

BEREIDING

  1. Knip ? van de basilicum fijn en crush deze samen met de helft van de frambozen. Voeg hieraan het sap van een halve limoen toe.
  2. Verdeel het mengsel over 4 glazen, vul ze nadien voor de helft met crushed ice en overgiet met tonic.
  3. Werk af met enkele frambozen, een limoenschijfje, basilicumblaadjes en een rietje.

EENTJE DRINKEN?

De meeste Brusselse cocktailbars hebben intussen een selectie alcoholvrije alternatieven op de kaart staan. In Café Floréo – dat pal in het centrum ligt – kun je in een van de knusse zeteltjes bijvoorbeeld sippen van een ‘apple rose’ terwijl er op de achtergrond jam- of DJ-sessions plaatsvinden.

Ook Hortense en Hummus in Elsene, dat trouwens bekendstaat om haar hemelse cocktails, laat de deelnemers van Tournée Minérale niet in de kou staan. De Kombucha smaakt naar meer, en de rest van hun menu trouwens ook.

Maar ook bij Peck 20 of Via Via reiscafé hoef je geen genoegen te nemen met een cola of spa bruis. Genoeg huisgemaakte ice teas en limonades om Tournée Minérale af te sluiten met een goed gevoel, en een glimlach op je smoel. Toi toi!

Ontdek meer BRIK LIST Tips