///11 x lopen in Brussel

#Sport

11 x lopen in Brussel – Ook beu om alleen te joggen of kan je die loopband niet meer zien?

Sporten is leuk, maar net als studeren (#studyspaces) is het fijner in groep dan alleen! 

Ben jij het ook beu om steeds alleen te gaan joggen of kan je de loopband van de plaatselijke fitnesszaal even niet meer zien? Maak gebruik van de zomer die in zicht is en ga (samen) lopen in een park of bos in je buurt. Misschien train je wel genoeg om mee te doen aan één van de vele Brusselse loopevenementen! 

Centrum  Kanaal 

Of je nu op kot zit in Anderlecht of in het centrum en of je nu les hebt op campus Kaai of Dansaert: het kanaal is er voor jullie allemaal! Heerlijk om op een zonnige dag op het jaagpad langs het water te lopen. Let op! Het kan er stevig waaien. Maar de volledige route is dan weer lekker vlak. Voor- en nadelen!  

Vorst 

Het Dudenpark en het aangrenzende Park van Vorst zijn zeer geliefd bij joggers. Studenten van Narafi, trek die loopschoenen maar aan! Het wordt algemeen aangenomen dat training op hellingen twee keer dezelfde inspanning op vlak terrein waard is. Dus voor dat uur op de loopband mag je hier op een halfuurtje rekenen. Bepaalde zones van het park zijn ook goed verlicht, dus je kunt er tot ’s avonds laat terecht. Samen gaan lopen na de les? 

Etterbeek – Elsene  

Als toegangspoort naar het grote Zoniënwoud, is het Terkamerenbos een van de meest uitgestrekte en mooiste parken van Brussel. Zo’n stukje (nu ja, zeg maar stuk) groene oase in de stad is vanzelfsprekend populair bij fietsers, wandelaars, joggers, noem maar op! In het weekend wordt de omgeving van het park gedeeltelijk afgesloten voor autoverkeer. En in de zomer worden er nog meer banen afgesloten. Voetganger koning! 

Jette – Ganshoren 

Studenten in Jette, verenigt u en ga allen lopen in het Laarbeekbos en het Poelbos. Deze twee magische plekken zijn, met hun typische bos- en grindpaden, de ideale plaats om te lopen in frisse lucht die zuiverder is dan in de stad zelf. Deze geliefde looproute geeft je de indruk dat je je in een uitgestrekt woud bevindt. Ideaal dus als je even moet ontsnappen aan het stadsleven. Ready? Set! Relax! Maar niet te veel, want er moet ook nog gelopen worden natuurlijk. 

Schaarbeek 

Zeer bekend in Schaarbeekse loopmiddens is het Josaphatpark: 30 hectare groen in het hart van Brussel. Bewonder alle standbeelden in het park door het traject op de asfaltwegen te volgen. En als je in het noorden van het park gaat lopen, passeer je enkele schattige, grazende ezeltjes. Wist je trouwens dat dit ook de favoriete loopplek is van Studio Brussel-presentatrice Eva De Roo? Snel gaan bv-spotten dus! 

Denk je voldoende getraind te hebben en sta je al helemaal fit? Waag je dan aan één van de vele loopwedstrijden die Brussel te bieden heeft. Als student krijg je vaak ook een prijsvoordeel! Vraag het eens aan je Stuvo of mail eens naar Brik. 

Strong Student Fun Run – 24/4  

Een wedstrijd helemaal op maat van … jou! De Strong Student Fun Run is er niet enkel voor studenten, maar wordt ook nog eens helemaal in elkaar gezet door studenten. Dacht je dat lopen vermoeiend was? Tijdens de Strong Student Run waag je je aan een gigantisch opblaasbaar parcours vol hindernissen en extra moeilijkheden. Maar dat maakt het allemaal ook veel plezanter! Durf jij de uitdaging aan? De editie van 2018 staat gepland op 24 april. 

20km door Brussel – 27/5 

Dit is wellicht de meest legendarische loopwedstrijd van het land! Sinds de opstart in 1980 is er al heel wat veranderd, maar de kern van de wedstrijd bestaat nog steeds. Opgelet! 20 km is niet niks. Als je geen fanatieke loper bent, kan je maar beter zo snel mogelijk beginnen oefenen voor de editie van 2018 op 27 mei. 

Color Run – 2/9 

 Een klassieker, maar het blijft hét niet te missen sportevenement van het jaar! The Color Run is een ideale instapwedstrijd voor de niet-sportievelingen onder ons. Het kleurrijke evenement is namelijk geen competitie, maar een leuk moment onder vrienden. Aan de start van de 5 km krijg je een wit T-shirt en enkele zakjes met kleurpoeder. Het resultaat: de massa wordt een bonte regenboog. De kleuren wassen zo weer uit je haren en gezicht, gooi dus maar in het rond. Wie na het lopen nog niet moe is, kan verder feesten tijdens het afsluitende festival! De editie van 2018 is wel pas voor na de zomer, nog even wachten dus. 

Brussels Canal Run – 20/10 

 De Brussels Canal Run is een sportwedstrijd die toegankelijk is voor iedereen: van beginner tot ervaren loper. Het decor voor dit jaarlijkse event? Het Brusselse kanaal. Een minder goede conditie is geen excuus om de Canal Run aan je te laten voorbijgaan, want er bestaan verschillende parcours op maat. Dus ook voor jou! Zo kan je kiezen tussen 4, 8 of 12 km. Als student geniet je bovendien van een fikse korting bij inschrijving. De editie van 2018 valt op 20 oktober. Motiveer jezelf en je vrienden dus om zeker deel te nemen! 

Brussels (half) marathon – 28/10 

 Dit is ‘m: le moment suprême, de kers op de taart, de crème de la crème. 42 km, zo lang is het parcours van de Brussels Marathon op 20 oktober. Voor jou dé grote test na een zomer vol training: is jouw fysieke conditie goed genoeg om het aan te kunnen? En heb je toch vooral terrasjes gedaan en tripjes naar het strand gemaakt deze zomer, dan kun je nog steeds de halve marathon lopen. Evengoed een uitdaging met zijn parcours van 21km! 

Brussel loopt 

 Lopen is een bijzonder toegankelijke sport en wanneer je lopen beoefent met enige kennis van zaken is het bovendien ook een bijzonder gezonde sport. ‘Brussel Loopt’, een initiatief van de VGC-sportdienst, helpt toekomstige, beginnende en fervente lopers graag op weg. Ook zij tonen je de leukste looproutes, organiseren gezamenlijke loopsessies en voorzien je van handige informatie. Meer info vind je op hun website. 

Urban Trail – 24/6  

De Brusselse binnenstad is hét decor voor de Brussels Urban trail. Tijdens deze ontdekkingstocht op 26 april loop je 10km (of 5km) langs en door tal van belangrijke Brusselse gebouwen. Een echte must als je de stad beter wilt leren kennen! Voel je dat je onvoldoende hebt getraind of is lopen toch niet helemaal jouw ding? Geen zorgen! Er zijn 500 plaatsen beschikbaar voor wandelaars. 

Ontdek meer BRIK LIST Tips
2019-01-16T16:08:18+00:00
X
X